x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Haos în trafic din cauza ninsorilor abundente. Vezi starea drumurilor din ţară

Haos în trafic din cauza ninsorilor abundente. Vezi starea drumurilor din ţară

25 Ian 2012   •   07:29
Haos în trafic din cauza ninsorilor abundente. Vezi starea drumurilor din ţară

Din cauza ninsorilor abundente, pe mai multe drumuri din tara se circula cu dificultate. Pe autostrada A1, circulatia a fost intrerupta dupa ce un TIR s-a rasturnat. De asemenea, autoritatile au anuntat ca traficul este restrictionat pe DN 13 A, intre Miercurea Ciuc si Vlahita, pentru autovehiculele de mare tonaj, din cauza precipitatiilor abundente si a viscolului. Si in Capitala au fost probleme in trafic. Codul galben de ninsori si vant puternic este valabil pana joi seara.

VEZI STAREA DRUMURILOR DIN TARA

Trafic restrictionat pe DN 13 A pentru masinile de tonaj greu din cauza viscolului

Traficul este restrictionat, miercuri, pe DN 13 A, intre Miercurea Ciuc si Vlahita, pentru autovehiculele cu masa de peste 7,5 tone, din cauza ninsorilor abundente si a viscolului, circulatia desfasurandu-se cu dificultate pe toate drumurile nationale care traverseaza zonele inalte din Harghita, anunta INFOTRAFIC.

In Harghita a inceput sa ninga inainte de miezul noptii, iar de la ora 02.00 drumarii actioneaza continuu pe drumurile nationale din judet cu toate utilajele de deszapezire aflate in dotarea Sectiei Drumuri Nationale (SDN).

Seful SDN Harghita, Catalin Romanescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca incepand de la ora 6.00, din cauza ninsorilor si a viscolului, s-a luat masura restrictionarii traficului rutier pe DN 13A, intre localitatile Miercurea Ciuc si Vlahita, adica in Pasul Harghita, pentru autovehiculele de peste 7,5 tone.

"Am luat decizia de a restrictiona accesul tir-urilor in Pasul Harghita pentru a permite utilajelor de deszapezire sa intervina. S-a lucrat continuu de la ora 02.00 si numai pe acest sector de drum s-au imprastiat peste 60 de tone de material antiderapant. Din pacate, viscolul readuce zapada pe carosabil imediat si creeaza mari probleme atat drumarilor, cat si soferilor", a afirmat Catalin Romanescu.

Potrivit acestuia, cea mai scurta ruta ocolitoare este DN 13C Vanatori - Odorheiu Secuiesc - DN 13 Odoheiu Secuiesc- Brasov - DN 12 Brasov - Miercurea Ciuc.

Ninge viscolit si pe DN 12A Miercurea Ciuc - Comanesti, in localitatile Lunca de Sus si Lunca de Jos, pe DN 12C, in zona Lacu Rosu, precum si pe DN 15 Toplita - Borsec.

Pe toate drumurile din judet se circula in conditii dificile, mai ales pe sectoarele inalte, pe carosabil acoperit cu 3-4 centimetri de zapada framantata, tratata cu antiderapant.

Judetul Harghita se afla, pana joi, sub averizare "cod galben" de ninsori abundente si vant care se poate intensifica pana la 70 de kilometri pe ora.

×