x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Haos pe aeroporturi: Încă 2.200 de zboruri anulate marți

Haos pe aeroporturi: Încă 2.200 de zboruri anulate marți

28 Dec 2021   •   16:30
Haos pe aeroporturi: Încă 2.200 de zboruri anulate marți
Sursa foto: Hepta

Mii de zboruri au fost anulate în ultimele zile, în contextul în care cazurile de Covid au crescut în întreaga lume. Marți, alte 2.200 de zboruri au fost anulate, dintre care aproape 700 în interiorul, spre sau dinspre Statele Unite, potrivit site-ului de monitorizare FlightAware, citat de CNN.

Mai mult de 2.000 de zboruri au avut întârzieri.

Ziua de luni a fost un coșmar și mai mare pentru călători, cu peste 2.800 de zboruri anulate și 11.000 întârziate.

La nivel mondial, companiile aeriene au anulat peste 6.000 de zboruri în ajunul Crăciunului, de Crăciun și în ziua de după Crăciun. În Statele Unite, peste 1.200 de zboruri au fost anulate și peste 5.000 au fost întârziate numai duminică, deoarece personalul și echipajele au apelat la concediu medical.

Anulările au loc în cea mai aglomerată perioadă a anului pentru călătoriile aeriene. Administrația americană pentru Securitatea Transporturilor a declarat că a controlat milioane de persoane în fiecare zi în weekendul de sărbători, atingând un vârf de 2,19 milioane de călători joi, 23 decembrie. Miercuri, mai multe persoane au trecut prin punctele de control TSA decât în aceeași zi din 2019.

Sâmbătă, mai mult de 1,53 milioane de persoane au trecut prin punctele de control.

United Airlines a declarat săptămâna trecută că a fost nevoită să anuleze sute de zboruri, deoarece nu avea suficient personal pentru a zbura în siguranță pe toate rutele.

Delta a declarat că lucrează pentru a-i aduce acasă cât mai repede posibil pe toți călătorii blocați.

Companiile aeriene europene se confruntă, de asemenea, cu un număr mic de anulări, pe fondul numărului record de cazuri de Covid-19 în mai multe națiuni europene.

Compania aeriană germană Lufthansa a declarat că va anula 10% din programul de zboruri de iarnă, în condițiile în care pandemia continuă să afecteze industria aviatică.

Într-un interviu acordat săptămâna trecută publicației Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, directorul general al Lufthansa, Carsten Spohr, a declarat că, din cauza "unei scăderi puternice a rezervărilor", compania aeriană va trebui să anuleze 33.000 de zboruri de la jumătatea lunii ianuarie până în februarie 2022 sau 10% din programul de zboruri de iarnă al grupului.

(sursa: Mediafax)

×