x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Heiuș, ANAF: Încasările ANAF au crescut în primele 8 luni cu 12,5%

Heiuș, ANAF: Încasările ANAF au crescut în primele 8 luni cu 12,5%

25 Sep 2022   •   17:35
Heiuș, ANAF: Încasările ANAF au crescut în primele 8 luni cu 12,5%

Încasările ANAF au crescut în primele opt luni ale anului cu 22,4% în termeni nominali și cu 12,5% în termeni reali, la 246,2 miliarde lei, a declarat președintele ANAF Lucian Heiuș într-o emisiune televizată. Heiuș spune că a început să primească telefoane de amenințare, din cauza controalelor.

Planul instituției pentru acest an este 375,9 miliarde lei, a precizat Heiuș, la Digi24.

Șeful ANAF a sspus că, în urma controalelor începute la persoanele fizice, a început să primească telefoane de amenințare. „Este normal când ai o astfel de funcție”, a spus Heiuș, care a precizat că este apelat de pe cartele pre-pay și că nu se sperie.

Instituția spune că a identificat diferențe de peste 50.000 de lei între veniturile declarate și cele realizate în cazul a 500.000 de persoane. Instituția a suplimentat efectivul de inspectori pentru persoanele fizice și că în prezent media lunară a diferențelor de venituri descoperite este de 20 de milioane de lei, din care impozitul calculat este 5 milioane de lei.

Șeful ANAF spune că în perioada următoare vor fi demarate licitațiile pentu digitalizarea instituției, într-un program gestionat împreună cu Ministerul Finanțelor și că speră ca până la finele anului viitor să funcționeze deplin factura electronică.

În context, președintele ANAF a precizat că în jur de 300.000 de firme din România, adică aproximativ una din patru, nu au cont bancar, lucrând doar cu numerar.

(sursa: Mediafax)

×