x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Helmuth Duckadam, operat de urgenţă la spitalul din Constanţa (VIDEO)

Helmuth Duckadam, operat de urgenţă la spitalul din Constanţa (VIDEO)

07 Sep 2012   •   07:37
Helmuth Duckadam, operat de urgenţă la spitalul din Constanţa (VIDEO)

UPDATE 11:47 -
Helmuth Duckadam a suferit o interventie chirurgicala in aceasta dimineata la Constanta, in urma careia cheagul de sange de la antebratul drept, care ii bloca o artera, i-a fost indepartat. Dupa ce a iesit din operatie, actualul presedinte al ros-albastrilor a declarat ca se simte bine si ca le multumeste medicilor pentru felul in care au avut grija de el.

"Ma simt bine, doar putin ametit. Le multumesc medicilor, care au facut o treaba buna. Le multumesc tutuor celor care mi-au dat telefoane de incurajare si care s-au interesat de mine', a spus Duckadam, la Antena3.

Oficialul stelist a povestit ca problemele au aparut joi seara, in timp ce se plimba cu fiica sa de 4 ani pe faleza. "M-am fortat putin si, date fiind si problemele anterioare, un cheag de sange a blocat circulatia in antebrat. Am chemat salvarea, care a venit foarte repede, si am fost transportat la spital. A fost un avantaj ca am venit foarte repede aici", a a mai spus fostul mare portar.





UPDATE 11:30 - Helmuth Duckadam a fost supus unei interventii de urgenta in Sectia de Cardiologie Cardiovasculara a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta.

Directorul medical al SCJU, dr. Catalin Grasa, a declarat ca Helmuth Duckadam s-a prezentat joi seara in jurul orei 22:00 la Unitatea de Primiri Urgente, reclamand o suferinta cardiaca.

"Au fost facute investigatii si a fost tinut sub supraveghere permanenta in cadrul sectiei si astazi dimineata specialistii au decis interventia dupa ce au constatat existenta unor cheaguri sangvine ce generau fenomene de insuficienta arteriala acuta la nivelul membrului superior drept", declarat Catalin Grasa.

In prezent, fostul portar Helmuth Duckadam, 53 ani, este monitorizat postoperator, dar specialistii clinicii spun ca starea sa este buna.

....................................

Helmuth Duckadam, eroul de la Sevilla, este internat la Sectia Chirurgie Cardio-Vascularadin cadrul Spitalului Judetean Constanta. Aflat in vacanta pe litoral, fostul portar al Stelei, in varsta de 53 de ani, a ajuns in unitatea sanitara seara trecuta, acuzand o durere in zona inimii, anunta Neptun TV.

Medicii spun ca Duckadam are o ischemie de brat, adica un cheag de sange care ii blocheaza o artera, dar ca este in afara oricarui pericol. Duckadam va fi operat in cursul acestei zile.

Dan Capatana, managerul Spitalului judetean Constanta, a declarat, la Realitatea TV, ca viata lui Duckadam nu este in pericol si ca interventia la care va fi supus este minora. "Domnul Duckadam va suferi o mica interventie chirurgicala, pe o artera radiala. Probabil ca maine va pleca acasa. Se stie ca, in urma cu cativa ani, a suferit o interventie chirurgicala, iar aseara s-a prezentat la Urgenta. Avem toate conditiile aici, nu se pune problema sa fie transferat la Bucuresti", a declarat Dan Capatana.

In 2009, fostul portar al echipei Steaua Helmut Duckadam a suferit o operatie de inlocuire a unui vas de sange la mana dreapta, la Timisoara.

Duckadam a castigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni in 1986, la Sevilla, cand a aparat patru penaltiuri, intrand in Cartea Recordurilor. Cu "ros-albastrii" a mai cucerit doua titluri de campion si o Cupa a Romaniei. Are 133 de meciuri in prima liga si doua selectii la echipa nationala.

El are 53 de ani si este presedintele de imagine al FC Steaua Bucuresti.

×