x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hidrologii au emis Cod Galben de inundaţii pe mai multe râuri din ţară

Hidrologii au emis Cod Galben de inundaţii pe mai multe râuri din ţară

05 Iun 2012   •   10:36
Hidrologii au emis Cod Galben de inundaţii pe mai multe râuri din ţară

Hidrologii au emis o avertizare Cod Galben de inundatii pe raurile Viseu, Iza, Somes, Mures, Olt, Prahova, Arges, Siret, Jijia si raurile din Dobrogea, valabila de marti, ora 15:00, pana miercuri, ora 20:00.

"Se instituie COD GALBEN in bazinele superioare si mijlocii ale raurilor: Viseu, Iza-jud.MM, Olt-jud HR, CV, BV, Suceava-jud.SV, Moldova-jud.SV, Bistrita-jud. SV si NT, Trotus-jud.HR si BC, Putna, Rm. Sarat-jud.VN, in bazinele superioare ale Somesului-jud.BN, Muresului-jud HR si MS, Buzaului-jud.CV si Jijiei-jud. BT, pe Prahova si afluentii sai-jud PH, pe afluentii din zona de campie ai Argesului (Glavacioc, Sabar, Potop, Ciorogarla)-jud.DB si GR, afluentii Buzaului mijlociu-jud.BZ si pe raurile din Dobrogea-jud CT si TL', se arata in textul avertizarii.

In intervalul mentionat se vor produce 'scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, rauri necadastrate si cresteri de debite si niveluri pe rauri cu depasiri ale cotelor de aparare pe unele rauri mici din zonele de deal si de munte indeosebi in nordul, centrul si sudul tarii datorita precipitatiilor sub forma de aversa prognozate, care izolat pot depasi 50-60 l/mp.

De asemenea, a intrat in vigoare si avertizarea Cod Galben de ploi si vijelii pentru toata tara data de ANM, valabila de marti, 5 iunie, ora 10:00, pana miercuri, ora 18:00. Instabilitatea atmosferica se va accentua treptat incepand din vestul tarii si va cuprinde apoi toate regiunile. Miercuri se va manifesta cu precadere in jumatatea de est a teritoriului.

×