x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hipermarket-ul Cora – 30.000 de lei amendă de la Protecţia Consumatorilor

Hipermarket-ul Cora – 30.000 de lei amendă de la Protecţia Consumatorilor

01 Aug 2011   •   11:29

Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj a aplicat amenda maxima, de 30.000 de lei, hypermarket-ului Cora din localitate, pentru practici comerciale incorecte, in urma derularii unei campanii publicitare care oferea 'reduceri totale'., informeaza Mediafax.

Seful CJPC Cluj, Mircea Radu, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca a dispus stoparea campaniei in judetul Cluj, prin retragerea pliantelor, a cataloagelor si indepartarea bannerelor legate de campanie.

'Am constatat o campanie agresiva a hypermarket-ului Cora din Cluj-Napoca, derulata prin pliante, cataloage si bannere, prin care anunta ca face 'reduceri totale' in perioada 26 iulie-8 august, fara sa se explice ce inseamna acest lucru. In cataloage am constatat ca sunt produse la care nu se aplica reduceri, astfel incat este vorba despre reclama mincinoasa', a spus Radu.

Potrivit acestuia, in cursul zilei de marti va avea loc o verificare la hypermarket pentru a se vedea in ce masura se aplica dispozitia CJPC Cluj, in caz contrar urmand sa fie data o noua amenda, de 200.000 de lei.

Mircea Radu a cerut Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor extinderea actiunii de control la nivel national, la toate hypermarket-urile Cora, pentru stoparea acestei campanii.

×