Ocupat cu politica partidului de guvernământ, Marcel Hoară, printre altele şi preşedinte al Consiliului de Adfministraţie al Complexului Energetic Rovinari a ajuns să folosească sediul Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale, acolo unde este şi director, pentru absolut orice.
Pentru că nu are timp să ajungă la toate şedinţele Consiilor de Administraţie şi ale Adunărilor Generale ale Acţionarilor de Administraţie ale celor cinci societăţi din subordinea Ministerului Economiei, Marcel Hoară a avut inteligenţa să gândească precum proverbul: "dacă nu vine sacul la moară, să vină moara la sac".
Aşa s-a întâmplat cu ultima şedinţă a Consiliului de Administraţie a Complexului Energetic Rovinari, cea din 14 mai 2010 pe care a ţinut-o la sediul Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale. Ca preşedinte al Consiliului de Administraţie al Complexului Rovinari şi destul de ocupat, Marcel Hoară i-a convocat pe membri CA-ului la el în birou pentru a hotărâ chestiuni care ţin de administrarea Complexului. Ca să aibă acoperire, în hotărârea Consiliului se precizează că şedinţa CA este legal convocată.
"Consiliul de Administraţie al S.C. Complexul Energetic Rovinari S.A. (denumită în continuare "Societatea"), legal convocat în conformitate cu Statutul Societăţii şi cu prevederile Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, cu modificările şi completările ulterioare ("Legea societăţilor comerciale"), s-a întrunit în data de 14 mai 2010 ,ora 12ºº la sediul Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale situat în Str. Mendeleev , nr. 36-38, Sector 1, Bucureşti. Participanţii la acest Consiliu recunosc că acesta a fost legal convocat şi este valabil ţinut, că toate documentele necesare le-au fost adresate în timp util şi că, ăn consecinţă, Consiliul poate vota în mod valabil hotărârile înscrise pe ordinea de zi, în deplină conformitate cu dispoziţiile statutare".
HOARĂ STABILEŞTE CA DE ELECTRA SĂ SE OCUPE HOARĂ
În şedinţa CA-ului de la Rovinari ţinută în biroul lui Hoară, membri aprobă proiectul de constituire a Companiei Naţionale Electra S.A. prin fuziunea prin contopire a maultor societăţi din subordinea Ministerului Economiei, acolo unde acelaşi Hoară este fie membru, fie preşedinte în AGA şi CA-uri.
De asemenea, Hoară il mandatează pe Hoară să se ocupe de constituirea Electra. "Se aprobă mandatarea preşedintelui Consiliului de Administraţie al Societăţii, Dl. Hoară Marcel, să semneze (i) Proiectul de constituire a Companiei Naţionale Electra S.A. prin operaţiuni concomitente de divizare parţială şi fuziune prin contopire, (ii) declaraţia de stingere a pasivului Societăţii, ca urmare a transferării acestuia către Compania Naţională Electra SA, si sa acorde împuterniciri persoanelor care vor îndeplini formalităţile necesare depunerii la Registrul Comertului de la sediul Societăţii in vederea publicării Proiectului de constituire a Companiei Naţionale Electra SA..."