x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hunedoara: Un autocar a lovit un TIR care staţiona!

Hunedoara: Un autocar a lovit un TIR care staţiona!

26 Aug 2009   •   00:00

Nouă persoane au fost rănite, dintre care două se află în stare gravă, după ce şoferul unui autocar a adormit la volan şi s-a tamponat, miercuri, cu un camion TIR care staţiona pe DN 7, la intrarea în Deva, dinspre Simeria. Toate victimele erau pasageri în autocarul implicat în accident. Patru dintre răniţi au putut fi scoşi din autocar doar după intervenţia echipelor de descarcerare ale pompierilor militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.



Potrivit primelor cercetări ale Poliţiei Rutiere, şoferul autocarului, un bărbat de 39 ani, a adormit la volan şi a intrat cu partea din faţă a maşinii într-un TIR care staţiona pe banda de refugiu din zona unei fabrici de biciclete. În urma impactului violent, partea din faţă dreapta a autocarului a fost distrusă. ''Din evidenţele noastre, şoferul autocarului a fost sancţionat contravenţional de trei ori, din luna martie, până acum, pentru diverse fapte, dintre care două amenzi au fost acordate pentru depăşirea vitezei legale'', a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, subinspector Bogdan Niţu, citează Agerpres.

Autocarul transporta călători de la Sibiu şi se îndrepta spre Italia.

La faţa locului s-au deplasat mai multe maşini ale Ambulanţei şi SMURD care au preluat răniţii şi i-au dus la spitalul din Deva. Printre cele nouă victime se află şi şoferul autocarului. ''Patru victime au fost scoase din autocar doar după intervenţia echipajelor de la descarcerare'', a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, lt. Anemona Doda. Circulaţia între Deva şi Simeria se desfăşoară cu greutate, pe un sens de mers, până la finalizarea măsurătorilor Poliţiei Rutiere.

×
Subiecte în articol: observator