x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iaht în pericol de scufundare, între localităţile Vadu şi Chituc

Iaht în pericol de scufundare, între localităţile Vadu şi Chituc

07 Iun 2012   •   07:05
Iaht în pericol de scufundare, între localităţile Vadu şi Chituc

UPDATE 12:58 - Proprietarul iahtului care a esuat intr-un banc de nisip, intre localitatile constantene Vadu si Grindul Chituc, a fost adus la tarm de catre politistii de frontiera. Acestia din urma au reusit, in jurul pranzului, sa repuna si ambarcatiunea pe linia de plutire.

"Sorin Drugan este un instructor de ambarcatiuni cu vele, iar in urma cu doua zile a iesit pe mare cu un grup format din cinci persoane, pentru practica. Yachtul a esuat intr-un banc de nisip, in zona de nord a orasului Navodari, in dreptul unei plaje aflata intre Vadu si Grindul Chituc, la cateva zeci de metri de mal, apa marii nefiind adanca in zona respectiva. Cele cinci persoane au ajuns cu bine la tarm, dar proprietarul vasului a decis sa ramana la bord", a declarat purtatorul de cuvant al Garzii de Coasta Constanta, Marius Niculescu

Doua nave ale Garzii de Coasta au plecat, in aceasta dimineata, din portul Midia Navodari pentru a salva un motor iaht romanesc care a esuat in zona Grindului Chituc.

Potrivit purtatorului de cuvant al Garzii de Coasta Constanta, Marius Niculescu, joi dimineata, in jurul orei 08.40, a fost primit un apel de urgenta de la proprietarul unui iaht de lux - Ajax, sub pavilion Romania, care a anuntat ca ambarcatiunea a ramas blocata intr-un banc de nisip in zona de nord a orasului Navodari, intre localitatile Vadu si Chituc, la aproximativ 200 de metri de mal, relateaza Mediafax.

"La bord se afla un singur barbat, care este si proprietarul iahtului, un cetatean roman, care ne-a solicitat ajutorul pentru a putea repune ambarcatiunea pe linia de plutire. In acest moment marea este agitata, gradul 4 in larg, astfel ca iahtul poate fi in pericol sa se scufunde", a declarat Marius Niculescu.

El a precizat ca in zona respectiva au plecat doua ambarcatiuni ale Garzii de Coasta, care vor interveni mai intai pentru salvarea persoanei de la bord si apoi se va incerca si aducerea iahtului pe linia de plutire.

"Se va interveni prima oara pentru salvarea vietii celui de pe iaht. Apoi, in masura in care se va putea, vom incerca sa remorcam ambarcatiunea pentru a o aduce pe linia de plutire", a mai spus purtatorul de cuvant al Garzii de Coasta Constanta.


×