x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ialomiţianu: Veniturile bugetarilor nu vor fi majorate în 2011, dacă legea salarizării nu se adoptă

Ialomiţianu: Veniturile bugetarilor nu vor fi majorate în 2011, dacă legea salarizării nu se adoptă

08 Dec 2010   •   08:53
Ialomiţianu: Veniturile bugetarilor nu vor fi majorate în 2011, dacă legea salarizării nu se adoptă
Sursa foto: /Jurnalul National
Guvernul încearcă să justifice decizia de a-şi asuma răspunderea pe legea salarizării unitare. Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, susţine că, în cazul în care legea nu va fi adoptată, bugetarii nu mai primesc majorarea salarială promisă pentru 2011.

Ministrul recunoaşte însă că procentul nu este unul mare însă şi a precizat că doar atât permite bugetul. „Dacă legea salarizării nu se adoptă înseamnă ca acel 15% nu se poate acorda. Sigur, putem discuta de procent, dar atât îşi permite România în momentul de faţă”, a declarat ministrul Finanţelor.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, marţi, după o întâlnire cu lideri ai confederaţiilor sindicale, că partidul pe care îl conduce va depune o moţiune de cenzură pe Legea salarizării unitare. Ponta susţine că Guvernul urmăreşte să scadă definitiv salariile bugetarilor cu 25%.

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe 14 decembrie pe legea cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi pe cea privind salarizarea în 2011 a acestei categorii de personal.

Legea Salarizării unitare prevede creşterea salariilor de bază din sectorul public cu 15%, în 2011. Astfel, veniturile salariale  vor rămâne cu 13,75% mai mici faţă de luna iunie 2010, când au fost tăiate de Guvern.

Antena3

×