x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iani este un orfan cu noroc

Iani este un orfan cu noroc

15 Apr 2005   •   00:00

Iani Lingurar, un baietel in varsta de 6 ani, nascut intr-o familie de rromi si abandonat in 2001, si cea care il are in grija de circa patru ani, neo-zeelandeza Alana Cleland (29 de ani), ar putea fi o familie. Cei doi au sanse sa se intoarca in New Plymouth, in Noua Zeelanda, spre sfarsitul acestui an, posibil in Ajunul Craciunului, relateaza presa locala.



  • de MARINA CONSTANTINOIU

  • REZOLVAREA. Potrivit Alanei, autoritatile romane au lasat sa se inteleaga ca i-ar putea acorda acesteia drept de rezidenta in Romania in cateva luni. Acest lucru ii va deschide calea spre adoptarea legala a micutului Iani, pe care l-a luat in ingrijire inca din perioada in care ea se afla ca voluntar intr-un orfelinat din Timis. Alana va scapa, astfel, de legea romaneasca, ce opreste adoptiile internationale.

    POVESTEA. Asistenta in domeniul pediatriei, Alana l-a cunoscut si indragit pe Iani in timp ce lucra ca voluntar la un orfelinat din Timisoara. Ea a primit permisiunea de a-l lua cu ea in Noua Zeelanda. Iani a stat doi ani in Noua Zeelanda, la New Plymouth, alaturi de Alana, dar aceasta a fost obligata sa-l aduca pe baietel in Romania, pentru ca, potrivit noii legi, autoritatile romane nu-i puteau aproba adoptia copilului. Cazul lor a starnit atentia presei din Noua Zeelanda, care a alocat pagini intregi induiosatoarei povesti.

    Potrivit presei neo-zeelandeze, adoptia va avea nevoie de aprobarea Justitiei.

    ×
    Subiecte în articol: observator