x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iarnă cu bucurie, haos în trafic şi accidente...

Iarnă cu bucurie, haos în trafic şi accidente...

de Mara Raducanu    |    16 Dec 2009   •   00:00

A început de ieri să cadă câte-un fulg şi ne-am ...blocat. Haos în trafic, tamponări,  nervi şi aşteptări cu zicile de minute prin maşini şi mijloace de transport. Mare atenţie, şoferi! Potrivit Infotrafic, la această oră există încă drumuri blocate sau cu circulaţia îngreunată. Nu plecaţi la drum fără să vă echipaţi maşina corespunzător la starea vremii.


ATENŢE, DRUMURI BLOCATE!
Centrul Infotrafic  al Poliţiei Române informează conducătorii auto  că la această oră sunt blocate din cauza zăpezii următoarele drumuri :

● Drumurile naţionale 2, 1B şi 22, în judeăul Buzău;

● Autostrada A2 Bucureşti-Drajna;

● DN23 Focşani-Brăila, în zona Dumbrăviţa;

● DN22D, în judeţul Tulcea, între localităţile Măcin-Carcaliu;


CIRCULAŢIE RESTRICŢIONATĂ
Totodată,  Comandamentul Central de Iarnă a interzis circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe drumurile din următoarele judeţe: Ialomiţa, Buzău, Vrancea, Galaţi şi Brăila. Măsura a fost dispusă de comandamentul central de iarnă după ce, ca urmare a viscolului puternic din ultimele două zile, drumurile naţionale au fost blocate de autovehiculele de mare tonaj. CNADNR roagă participanţii la trafic să respecte restricţiile în zonele respective şi să colaboreze cu autorităţile pentru a evita blocajele în trafic.

SUNAŢi PENTRU AJUTOR!
Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul comandamentului central de iarnă, la numerele de telefon 021/9360; 021/318.66.09; 021/318.66.31 sau de pe pagina de internet a CNADNR. MInisterul Administraţiei şi Internelor a informat  că, în urma condiţiilor meteo nefavorabile, a fost întreruptă circulaţia pe 19 drumuri naţionale din 9 judeţe (Vrancea - 6, Buzău - 5, Brăila, Covasna, Mehedinţi, Ilfov, Prahova, Tulcea - câte unul şi Ialomiţa - 2).
Pe DN 2, între localitatea Cotorca, judeţul Ialomiţa şi municipiul Buzău, pe o distanţă de aproximativ 10 kilometri, sunt blocate câteva sute de autovehicule de 10-11 ore.

De asemenea, a fost întreruptă circulaţia pe 38 drumuri judeţene din 6 judeţe (Buzău - 14, Galaţi, Prahova - 7, Brăila, Ialomiţa, Mehedinţi, Timiş, Cluj şi Teleorman - câte unul, Vrancea şi Hunedoara - câte 2).


ACCIDENTE PE AUTOSTRADA BUCUREŞTI-PITEŞTI
La nivel naţional au fost înregistrate 35 de accidente rutiere dintre care câte două în Bacău, Botoşani, Hunedoara, Iaşi, Prahova, Vâlcea şi Vrancea. În Capitală în ultimele 24 de ore tot 10 accidente în urma cărora 11 persoane au fost rănite uşor şi o persoană rănită grav. Un număr de 15 autoturisme au fost implicate în accidente şi tamponări  pe autostrada Bucureşti - Piteşti, din cauza carosabilului acoperit cu zăpadă şi pe alocuri cu gheaţă. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Autostrăzii Bucureşti - Piteşti, la kilometrul 94 a avut loc un accident în care au fost implicate trei autovehicule - un tir şi două autoturisme -, în urma incidentului şoferul uneia dintre maşini suferind fracturi la picioare şi contuzii la cap şi fiind transportat la spital. Circulaţia pe autostrada Bucureşti-Piteşti se desfăşoară în condiţii de iarnă,  şoferii sunt averizaţi să adapteze viteza la condiţiile de trafic, carosabilul fiind acoperit pe alocuri cu zăpadă din cauza viscolului care aduce pe şosea zăpada scoasă de drumarii care lucrează pentru degajarea drumului.

×