x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iaşi: Grădiniţa universităţii AL.I.Cuza, închisă din cauza gripei noi

Iaşi: Grădiniţa universităţii AL.I.Cuza, închisă din cauza gripei noi

26 Ian 2010   •   00:00

Grădiniţa universităţii Al.I.Cuza din Iaşi a fost închisă după ce epidemiologii au confirmat că un număr de 11 copii şi doi părinţi au fost diagnosticaţi cu virusul gripei pandemice A/H1N1, susţin autorităţile sanitare locale.



Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Marius Voicescu, a declarat, astăzi, că micuţii au luat virusul de la o colegă, o fetiţă în vârstă de 5 ani, care a fost diagnosticată în cursul săptămânii trecute cu virusul gripei noi.

"Copii au intrat în contact cu cazul confirmat şi prezentau simptome specifice. Starea sănătăţii este bună. Referitor la activitatea de învăţământ, aceasta este suspendată pe o perioadă de şapte zile, până miercuri, având în vedere că s-a hotărât întreruperea cursurilor pe data de 20 ianuarie", a explicat Marius Voicescu, citat de Agerpres.

Cele 11 cazuri au fost descoperite rapid deoarece copiii din grădiniţă au fost atent supravegheaţi după ce colega lor a făcut gripă nouă.

Potrivit statisticilor, până în prezent în judeţul Iaşi s-au înregistrat 365 de cazuri de gripă nouă.

Deschisă la 1 octombrie 2003, grădiniţa 'Junior' a Universităţii 'Alexandru Ioan Cuza' Iaşi este prima instituţie de învăţământ preuniversitar de acest gen din ţară. Aici sunt formaţi, în spiritul unei personalităţi deschise şi autonome, copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6-7 ani ai căror părinţi sunt angajaţi sau studenţi ai universităţii.

×
Subiecte în articol: observator