x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ÎCCJ a decis: Paula Iacob a colaborat cu Securitatea. Nume de cod: "Gabriela"

ÎCCJ a decis: Paula Iacob a colaborat cu Securitatea. Nume de cod: "Gabriela"

13 Iun 2012   •   12:04
ÎCCJ a decis: Paula Iacob a colaborat cu Securitatea. Nume de cod: "Gabriela"

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv ca avocata Paul Iacob a colaborat cu Securitatea sub numele de cod "Gabriela". Iacob a fost recrutata de Securitate in 1952. Informatiile furnizate de aceasta au vizat diaspora din Germania.

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a constatat, in mai 2009, ca Paula Iacob, fost avocat al familiei Ceausescu, a colaborat cu fosta politie politica. Constatarea a fost urmarea verificarilor facute in 2009 in contextul candidaturii Paulei Iacob pentru Parlament.

Colegiul CNSAS a sesizat instanta CAB in 11 iulie 2009. In 15 martie 2011, CAB a admis actiunea CNSAS, constatand ca Paula Iacob a colaborat cu fosta Securitate. Decizia a fost contestata de Paula Iacob la instanta suprema, dosarul fiind inregistrat in 24 august 2011.

Avocatul Paula Iacob declara ca a fost urmarita sistematic de organele fostei securitati si ca ea nu a colaborat niciodata cu acestea intr-un mod onest si sincer, cu atat mai mult nu a furnizat date despre familie sau prieteni.

Iacob preciza ca nu pune pret pe o decizie care nu este definitiva in acest caz, precizand ca a atacat solutia Curtii de Apel cu recurs la instanta suprema.

×