x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Întrebări – Enervări – Mirări

Întrebări – Enervări – Mirări

21 Aug 2008   •   00:00

Ne enervează unii controlori de tren care se-mprietenesc sub ochii tuturor cu pasagerii care n-au bilet, dar care le dau şpagă. E veche şi interesantă ideea de "naş", dar devine enervantă atunci cînd laşi o grămadă de bani la agenţiile de bilete şi trebuie să suporţi nesimţirea unui controlor care ţipă la călători şi încearcă să-i facă loc pe scaun unuia care i-a dat şpagă, aşa cum a făcut duminică seara doamna controloare de pe Rapidul 986, Mangalia – Bucureşti.



  • Ne enervează unii controlori de tren care se-mprietenesc sub ochii tuturor cu pasagerii care n-au bilet, dar care le dau şpagă. E veche şi interesantă ideea de "naş", dar devine enervantă atunci cînd laşi o grămadă de bani la agenţiile de bilete şi trebuie să suporţi nesimţirea unui controlor care ţipă la călători şi încearcă să-i facă loc pe scaun unuia care i-a dat şpagă, aşa cum a făcut duminică seara doamna controloare de pe Rapidul 986, Mangalia – Bucureşti.
  • Ne enervează la fel de rău controlorii plătiţi de RATB din banii noştri, care se prefac de fiecare dată că nu observă aurolacii din mijloacele de transport în comun, în schimb îşi permit să facă pe zbirii în faţa oamenilor normali care-şi plătesc de mulţi ani călătoriile. Ştiu să dea amenzi dacă uită careva să-şi cumpere bilet sau dacă i-a expirat abonamentul, dar nu-i dau jos pe cei care n-au plătit un leu la RATB în viaţa lor şi care ne-mbolnăvesc de ficat împrăştiindu-şi în jur duhoarea insuportabilă. Ne întrebăm de ce trebuie să-i suportăm şi pe unii, şi pe ceilalţi şi de ce trebuie să-i mai şi plătim.
  • Ne enervează gunoaiele din plin centrul Capitalei. Cine răspunde pentru zoaiele, resturile menajere şi apa infectată de pe aleea dintre fosta cofetărie Casata şi fosta terasă Grădiniţa? Nu vrem să pronunţăm numele societăţilor care au luat locul vechilor locaţii, tocmai pentru faptul că tolerează o mizerie de nedescris! Credem că turiştii străini care vizitează Bucureştiul sînt foarte încîntaţi de un astfel de peisaj.

×
Subiecte în articol: observator