x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Întrebări – Enervări – Mirări

Întrebări – Enervări – Mirări

25 Aug 2008   •   00:00

Ne enervează cumplit lipsa de bun-simţ a şoferilor de autobuz din Bucureşti care supun călătorii la cazne groaznice, pretinzînd că nu le merge aerul condiţionat în plină caniculă. Ne enervează şi controlorii care se fac de cele mai multe ori că nu observă abuzurile şoferilor şi nu fac nimic pentru a asigura confortul plătitorilor de bilete sau abonamente, limitîndu-se la acelaşi comportament tribal ca şi al şoferilor care fac economie de motorină pe spinarea noastră.



  • Ne enervează cumplit lipsa de bun-simţ a şoferilor de autobuz din Bucureşti care supun călătorii la cazne groaznice, pretinzînd că nu le merge aerul condiţionat în plină caniculă. Ne enervează şi controlorii care se fac de cele mai multe ori că nu observă abuzurile şoferilor şi nu fac nimic pentru a asigura confortul plătitorilor de bilete sau abonamente, limitîndu-se la acelaşi comportament tribal ca şi al şoferilor care fac economie de motorină pe spinarea noastră.
  • Ne enervează praful de pe sobă, boii de la bicicletă, boii care-şi acceptă soarta şi-şi pleacă mereu capul fără să-ncerce să schimbe ceva şi viţeii care se uită la realizările altora ca la poarta nouă. Ne mai enervează conceptul de "Lichtung" la Heidegger, care la noi se-nchide pe străzile pline de manelişti zgomotoşi cu burţile urcate pe volane de merţan şi cefele groase, chinuite de zeci de kilograme de aur.
  • Ne enervează avioanele din ce în ce mai nesigure şi companiile aeriene care pun în pericol vieţile oamenilor. Companiile low-cost ne enervează cel mai rău, pentru că de fiecare dată cînd îşi ţin călătorii ore-n şir pe aeroport ne mai şi tratează pe toţi cu sictir, în loc să-şi ceară scuze, explicîndu-ne că dacă nu erau ele, noi, românii, muritori de foame, apelam în continuare la cursele de autocar.   

×
Subiecte în articol: observator