x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Întrebări – Enervări – Mirări

Întrebări – Enervări – Mirări

28 Aug 2008   •   00:00

Ne enervează la fel de rău şi nunţile, botezurile şi înmormîntările pe care şi le fac, mai nou, direct în stradă, şi pe care trebuie să le suportăm fără drept de apel. Ne întrebăm cît va mai dura pînă se vor gîndi să ne folosească şi casele pentru petreceri, că pe domeniul public oricum au pus stăpînire.



  • Ne enervează inutilitatea absolută a schelelor care-au stat pe Arcul de Triumf din decembrie pînă săptămîna trecută fără ca cineva să fi profitat de existenţa lor măcar pentru curăţarea monumentului de categorie A. Atît de mult îi doare-n cot pe cei responsabili de bunăstarea monumentului, încît Arcului i-au crescut tufe şi muşchi prin interior. Ne întrebăm dacă-l vom vedea în curînd chiar acoperit de iederă de sus pînă jos.
  • Ne nervează şi "şlagărul" "că tu ieşti fratele meu", care-a pornit să cucerească Europa civilizată, începînd cu parcul de distracţii Prater din Viena, colonizat de români manelişti. Urlă maneaua la difuzoarele de la jocuri, de ne putem simţi "ca acasă". Ne-ntrebăm dacă în final UE ne va civiliza pe noi sau se va transforma într-un bîlci colorat şi kitschos pe ritmuri de manele.
  • Ne scot din minţi bătăile de stradă între clanurile de romi din toată ţara, cu bîte, topoare, săbii, pistoale şi alte arme, mai rău ca-n Vestul sălbatic. Ne enervează la fel de rău şi nunţile, botezurile şi înmormîntările pe care şi le fac, mai nou, direct în stradă, şi pe care trebuie să le suportăm fără drept de apel. Ne întrebăm cît va mai dura pînă se vor gîndi să ne folosească şi casele pentru petreceri, că pe domeniul public oricum au pus stăpînire.

×
Subiecte în articol: observator