x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Întrebări - enervări - mirări

Întrebări - enervări - mirări

04 Sep 2008   •   00:00

Ne enervează că în România creşte pe zi ce trece numărul copiilor bolnavi, obezi, cu probleme de vedere şi cu tulburări de comportament.

Ne enervează că în România creşte pe zi ce trece numărul copiilor bolnavi, obezi, cu probleme de vedere şi cu tulburări de comportament. Ne întrebăm dacă va rezolva ceva taxa care se va pune pe “mîncarea de plastic” de la fast-food şi dacă preţul ridicat al hamburgerilor va descuraja noua generaţie.

 
Ne enervează vigilenţa dusă la extrem a autorităţilor noastre care, în prag de campanie electorală, găsesc în orice frază un slogan şi-n orice exemplu un simbol sau o trimitere la un partid politic. Nu mai poţi să iei apărarea urşilor, că sar unii care spun că ursu’ e simbolul unui partid, nu mai poţi să te-mbraci în verde, că eşti luat drept membru al Partidului Ecologist sau Legionar, nu mai poţi să-ţi imprimi tricoul cu balanţe, săgeţi, ochi sau alte lucruri, că obsedaţii văd în tine un militant înflăcărat. Le recomandăm distonocalm, izolare şi odihnă, că poate după un timp vor vedea lumea fără aluzii politice.

 
Ne enervează rău de tot nesimţiţii care conduc “gipane” prin Bucureşti şi, ca să nu scape neobservaţi, simt nevoia să arunce tot praful de pe marginea străzii peste pietoni, trecînd cu scîrţîit de roţi pe lîngă trotuare. Aceiaşi mîrlani trec în viteză şi prin bălţi, de fiecare dată cînd plouă, mai ales prin dreptul trecerilor de pietoni.

×
Subiecte în articol: observator