x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Întrebări ? Enervări !! Mirări !?!

Întrebări ? Enervări !! Mirări !?!

13 Mar 2009   •   00:00

!! Ne enervează foarte tare Elena Udrea, pentru scriitura duioasă şi plină de gingăşie cu care se dă pe blogul ei. Citind ce scrie despre anii copilăriei dumneaei, mai că ne vine să uităm cum promovează proiectul “Dracula” pe motiv că e întipărit în mintea turiştilor. Ce duioooos! Propunem spre promovare şi alte branduri: “piţipoanca de Snagov”, “cocalarul de aur”, “superbul albastru de metil” şi, de ce nu, “merinosul de Buzău”. Made in Romania.



!! Ne enervează Monica Columbeanu, dar şi mai tare ne enervează sora acesteia, Ramona Gabor, deoarece a zis că bărbaţii săraci sunt proşti. Bine, fă, că eşti tu deşteaptă şi bogată!

!! Ne enervează rău de tot aglomeraţia de tarabe din Piaţa Unirii. Lasă că tre’ să ai tot timpul ochii-n paişpe pe portofel şi pe telefonul mobil, mai trebuie şi să te freci de toată lumea. Cel puţin aşa am auzit noi că trebuie să facem. Să ne frecăm de toată lumea. Oare am fost păcăliţi?

!! Ne enervează monitoarele din autobuzele RATB, deoarece ne înfăţişează imagini frumoase cu animale simpatice, după care te înştiinţează să fii atent la portofel, după care te somează să reacţionezi dacă-l vezi pe vreunul cu şişul în mână, după care te face de doi lei, că cică dacă faci blatul nu ai statut de călător corect. Cică pentru o călătorie civilizată să plătim bilet. Da. Şi pe urmă stăm într-un picior şi ne uităm la imagini cu pisicuţe în timp ce hoţii ne fac la buzunare.

!! Ne enervează unele cadre didactice care văd în ziua de 8 martie nu un prilej de a primi simbolic  aprecierea elevilor, ci o ocazie de a întinde mâna. S-a întâmplat recent la o şcoală din Drumul Taberei (ştim noi care, dar nu dăm nume… deocamdată), când “doamna” care tocmai îşi achiziţionase o fustă de fiţe şi bijuuri Swarowski s-a gândit să le ceară elevilor să i le deconteze. Aşa, fiindcă e 8 martie… Şi, dacă tot există fondul clasei, de ce n-ar fi şi un fond de protocol, că, deh!, şi  dascălii îşi tocesc coatele, pardon, hainele prin şcoli…



VORBE DE DUH ;)

Fetile mari numai după urşi nu merg. (1. Fetele se mărită, nu după plac, ci după porunceală, după vroinţa părinţilor, aşa că numai după urşi nu le pune înainte la măritiş; 2. Arată cât de mult râvnesc fetele la căsătorie, precum şi mintea lor cea slabă, care
le lasă a fi înşelate de orişicine).

Fala şi beţia aduc sărăcia. (Unul singur, din aceste două năravuri ar ajunge pentru ca să sărăcească pe om).

Focul le mistuie pe toate. (Adică cel mare, cel puternic).

Arde ca focul în paie ude. (1. Arată o acţiune ascunsă, dar puternică şi primejdioasă; 2. Se zice de omul care vrea să arate grozav şi nu este.)

Ca să stingi un foc trebuie să te arunci în el. (Adică, ca să potoleşti un rău, trebuie să te jertfeşti.)

Calul de furat de pe câmp se ia. (Aleargă după folos; nu aştepta tot de-a gata, ca şi tâlharul, care nu are osteneala de-a fura calul cel legat de grajd.)

Ion Cuceu, Dicţionarul proverbelor româneşti, Litera Internaţional

×
Subiecte în articol: observator