x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Întrebări pentru Comisia Europeană

Întrebări pentru Comisia Europeană

de Jurnalul National    |    08 Feb 2008   •   00:00
Întrebări pentru Comisia Europeană
Sursa foto: Jurnalul foto/

Europarlamentarul PSD Da­cia­na Sârbu a adresat ieri o întrebare scrisă Comisiei Europene, privind defrişările abuzive şi impactul acestora asupra climei.

Europarlamentarul PSD Da­cia­na Sârbu a adresat ieri o întrebare scrisă Comisiei Europene, privind defrişările abuzive şi impactul acestora asupra climei. În motivarea în­tre­bării scrise se precizează că “de­fri­şările masive contribuie la încălzirea globală ca efect al creşterii emisiilor de gaze cu efect de seră, precum şi la pierderea biodiversităţii, la deşertificare şi creşterea riscului de inundaţii. O cauză majoră a încălzirii glo­bale o constituie acumularea de dioxid de carbon în atmosferă, însă un hectar de copaci poate absorbi şase tone de CO2 pe an, contribuind astfel la reducerea temperaturilor la su­prafaţă şi implicit la limitarea fe­no­menului de încălzire globală.

 

LEGISLAŢIE. De aceea, potri­vit Dacianei (care este me­mbră a Comisiei pentru mediu, să­nătate publică şi siguranţă alimentară a PE), industria forestieră poate juca un rol important în politica de protecţia mediului. Executivul co­mu­nitar va trebui să-i răspundă Da­cianei Sârbu la următoarele în­tre­bări: “Dacă CE intenţionează să stabilească o legislaţie specifică la nivel european privind managementul forestier şi combaterea defrişărilor abuzive, complementara legislaţiei comunitare existente care include elemente legate de protecţia naturii (Directiva 79/409/EEC cu privire la conservarea păsărilor sălbatice şi Directiva Cadru privind Apa 2000/60/EC)” şi, respectiv, “care sunt mă­surile prin care Comisia in­ten­ţio­nează să adapteze problemele le­gate de defrişări şi deşertificări la schimbările climatice în contextul creşterii continue a utilizării lemnului şi a obiectivelor de promovare a utilizării biomasei ca sursă de energie regenerabilă”.

×
Subiecte în articol: verde!