x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Idei furate din jurnalul unui ospatar

Idei furate din jurnalul unui ospatar

de Mircea Radu    |    11 Oct 2005   •   00:00

In lumea din care vin, exista tramvaiul 26. Era un tramvai deosebit: rotund la capete, scurt si cehesc. Era singurul tramvai al carui numar era pictat cu rosu. In lumea in care sunt, daca tramvaiul 26 ar aparea din nou pe strada, oamenii l-ar asemui cu un TAMPAX si ar rade de el.

Intr-o seara, la tara, intr-un satuc uitat de lume, in singurul birt in care am servit, canta o dizeuza acompaniata de un baiat la orga. Noroc cu paietele, care straluceau pe pieptul ei, ca, altfel, n-o vedeai de fum. La sfarsitul melodiei, cei trei barbati matoli de la masa din colt o aplaudau. Iar ea zice: Thank you!

Un barbat celebru si bogat se asaza la o masa din restaurantul luxos in care lucrez. Costum Brioni, ceas Rolex, trabuc Monte-Cristo. Cat se cauta in buzunar dupa bricheta de aur, piciorul i se intinde sub masa. Ii vad ciorapul pe care e brodat Donald Ratoiul.

Colega mea, cea mai frumoasa si mai a naibii femeie, mai rea chiar si decat bucataresele, imi povesteste despre Din Dragoste. Episodul de ieri cic-a fost tare de tot. O soacra s-a culcat cu gineri-su! Si colega asta a mea, dupa ce a vazut emisiunea, a ramas cu o trauma. A visat ca dormea si venea ma-sa peste ea, in pat. "Vezi, i-am zis, daca erai maritata visai ca venea peste barbac-tu, nu peste tine!" S-a cam suparat...

Cand omul imbatraneste, suferinta cea mai mare e plictiseala. Nu durerile de spate si nu junghiul din coaste dor, ci faptul ca ai mai putea sa iesi cu baietii intr-un bar, de exemplu, dar nu mai ai chef. Nici sa te duci la un restaurant, nici la un cinematograf nu-ti mai arde sa mergi, si toate astea pentru ca ai mai fost. Nu te mai bucura nici macar sa dormi dimineata pana mai tarziu. Apropo, un unchi, care are 80 de ani, se trezeste in fiecare dimineata la ora 6:00, se duce in bucatarie si ascute cutite. Ca are sau n-are treaba, el asta face in fiecare inceput de zi. Si l-am intrebat odata de ce face asta si mi-a raspuns "Astept...". Ce chestie si cu batranetea asta. Sa stai si sa astepti, ascutind cutite...

×
Subiecte în articol: mass-media