x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ierarhiile în gruparea lui Băhăian: lideri, locotenenţi şi... săgeţi

Ierarhiile în gruparea lui Băhăian: lideri, locotenenţi şi... săgeţi

de Violeta Fotache    |    28 Feb 2011   •   19:44

Procurorii DIICOT menţionează în actul prin care Sergiu Băhăian şi complicii lui au fost azi trimişi în judecată pentru ţepuirea a opt firme cu 700.000 de euro, că reţeaua condusă de fostul regizor a fost înfiinţată în anul 2007, cu o structură bine determinată, cu reguli bine stabilite. Principalul scop al reţelei era acela de a obţine importante sume de bani din comiterea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în dauna mai multor societăţi comerciale, fie de leasing financiar, fie de firme ce aveau ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare şi nealimentare.

Ierarhia în cadrul grupului infracţional a fost de la început stabilită, fiecare membru având trasate sarcini precise de către liderii grupului, susţin anchetatorii. Cei mai tari erau liderii –Sergiu Băhăian, Roşu Călin Mircea şi Stănescu Iorgu. Apoi urmau locotenenţii Vasilache Gheorghe, Mărculescu Edwuard Marian şi Ţene Fluture. Pe ultimul loc au fost plasate „săgeţile”, acest rol fiind îndeplinit de Vasile Filip ăi de Dan Negureanu.

Procurorii DIICOT au constatat că liderii grupului, cei trei numiţi mai sus, „au determinat persoane cu o situaţie materială precară să preia societăţi comerciale, ca asociat unic ăi administrator, administrarea în fapt fiind realizată de coordonatorii grupului”. Săgeţile erau susţinute financiar de către liderii reţelei, aceştia asigurându-le cazarea şi transportul. Liderii scoteau „săgeţile” la socializare în restaurante de lux, pentru a le crea convingerea că au devenit persoane importante ca urmare a preluării părţilor sociale ale firmelor respective. Liderii îi susţineau financiar pe cei care îndeplineau rolul de săgeţi, atât înainte cât şi după preluare firmelor, pentru a nu fi denunţaţi la poliţie. Modul de acţiune îl puteţi afla citind AICI rechizitoriul integral.

×
Subiecte în articol: rechizitoriu bahaian