x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ieri sinistraţi, astăzi păcăliţi

Ieri sinistraţi, astăzi păcăliţi

de Gabriela Mladin    |    17 Aug 2007   •   00:00
Ieri sinistraţi, astăzi păcăliţi

Primarul comunei gorjene Roşia de Amaradia, Cristinel Faităr, a ajuns in atenţia anchetatorilor, după ce inspectorii Curţii de Conturi Gorj au descoperit mai multe nereguli la lucrările de construcţie a caselor sinistraţilor.

Primarul comunei gorjene Roşia de Amaradia, Cristinel Faităr, a ajuns in atenţia anchetatorilor, după ce inspectorii Curţii de Conturi Gorj au descoperit mai multe nereguli la lucrările de construcţie a caselor sinistraţilor.

In raportul inaintat la Parchet, inspectorii au sesizat că firma aleasă să realizeze sobele şi pardoseala a incasat toţi banii şi a efectuat doar jumătate din lucrare.

"ECHIPA". Pe lăngă primarul Cristinel Faităr, şi alţi cinci angajaţi ai Primăriei din Roşia de Amaradia, care au făcut parte din comisia de recepţie a lucrărilor, se află in atenţia procurorilor. Asta după ce Curtea de Conturi Gorj nu a putut descărca de gestiune o lucrare, care, după cum spun inspectorii, a fost incasată in totalitate şi realizată pe jumătate. Mai exact, o firmă din Gorj trebuia să realizeze 118 sobe şi să monteze peste 4.400 de metri pătraţi de parchet in casele sinistraţilor din Seciuri. Licitaţia a fost căştigată pentru suma de aproape 80.000 de euro. Banii au fost daţi de Primăria Roşia de Amaradia la sfărşitul anului trecut, insă la faţa locului inspectorii Curţii de Conturi au descoperit că doar jumătate din contract a fost realizat, respectiv doar sobele.

Acum raportul se află pe masa procurorilor, iar primarului şi membrilor comisiei de recepţie li s-a intocmit dosar penal pentru abuz in serviciu şi fals in inscrisuri oficiale. Peste 300 de case din satul Seciuri s-au dărămat in primăvara anului trecut, ca urmare a alunecărilor de teren provocate de exploatările miniere din zonă. Guvernul a decis, in regim de urgenţă, reconstrucţia caselor pe un alt amplasament.

Pentru ridicarea imobilelor banii au fost acordaţi de Guvern, lăsănd in grija Primăriei lucrări de montare a sobelor, a parchetului şi instalaţiile sanitare. Primarul acuzat spune că nu i se poate găsi o vină, intrucăt lucrările au fost făcute sub presiunea timpului, avănd in vedere că oamenii rămăseseră fără case, şi probabil că au fost scăpate anumite lucrări care nu s-au efectuat. Prejudiciul nu a fost incă evaluat, anchetatorii precizănd că valoarea va fi stabilită pe parcursul anchetei.

×
Subiecte în articol: observator