x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Igaş lasă Internele fără operativi. Toată lumea fuge şi dă interviuri.

Igaş lasă Internele fără operativi. Toată lumea fuge şi dă interviuri.

de Eliza Popa    |    17 Iun 2011   •   07:57
Igaş lasă Internele fără operativi. Toată lumea fuge şi dă interviuri.

Restructurarea operata in Ministerul Administratiei si Internelor de fabulosul Traian Igas capata accente grotesti.
Astfel, in dorinta acerba de a scapa de prezumtivul balast uman, procedura adoptata (si dezvaluita Jurnalului National de surse din interiorul sistzemului) este realmente halucinanta.

Inainte de toate, angajatii care nu pleaca benevol vor fi obligati sa dea cate o declaratie scrisa in acest sens.
Pasul urmator este, in vederea reducerii cheltuielilor salariale, punerea la dispozitia conducerii institutiei (exact cum se intampla in cazul celor urmariti penal), adica fara dreptul de a participa la misiuni si numai cu salariul de baza ca sursa de castig, a intregului personal al Ministerului Administratiei si Internelor (inclusiv a celui operativ).
Prezenta obligatorie, dar fara posibilitatea de a intocmi acte procedurale, va fi de 4 ore pe zi. Ulterior, selectia va consta intr-un examen fizic (viteza, rezistenta, saritura in lungime, toata lumea, plus tractiuni - barbatii si flotari - femeile) si un interviu, iar rezultatul nu va putea fi contestat.

Intrebarea de bun-simt, dincolo de interzicerea dreptului legal si democratic la contestatie, e ce se va intampla, in perioada in care toti cei din MAI vor fi pusi la dispozitie, cu urmaririle penale si cu restul misiunilor operative (jafuri, violuri, incendii etc.)?

×