x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Igaş, ministru de Interne doar pentru Băsescu

Igaş, ministru de Interne doar pentru Băsescu

de Mara Raducanu    |    18 Ian 2012   •   21:00
Igaş,  ministru de Interne doar pentru Băsescu

La 24 septembrie 2010, 8.000 de politisti si-au cerut drepturile. Intai in Piata Victoriei, dupa care s-au mutat la portile Cotroceniului, unde 'Iesi afara, javra ordinara' a fost sloganul preferat al politistilor. Profund jignit de protestul 'caschetelelor', Traian Ba­sescu a fost atunci mai activ ca nicio­data. Nu, nu va ganditi ca a iesit sa discute cu protestatarii! Dimpo­tri­va.

A adoptat aceeasi tehnica ca si acum, cand 'ne onoreaza' printr-o absenta totala. In schimb, celebrul miting al politistilor nu a ramas fara ur­mari. A decapitat dintr-un foc toata se­fia Politiei Romane si l-a inlaturat de la conducerea Ministerului de In­ter­ne pe Vasile Blaga. Suparat foc pe politie, presedintele a hotarat chiar sa renunte la escorta acestora in coloana oficiala. Mai mult, pe baza unor presupuse probe (inregistrari facute de jandarmi si de ofiteri ai Serviciilor Secrete) pe care nu le-am vazut nici pana in ziua de astazi, trei politisti au fost plimbati prin instante pe motiv ca purtau la ei arma din dotare. Altii au primit sanctiuni pentru aruncarea caschetei, in timp ce sase lideri sindicali au fost amendati cu 10.000 de lei pentru instigarea la proteste.

Nu aceeasi atitudine a avut-o seful statului la protestele din aceste zile. Nu doar ca nu l-am vazut pe Traian Basescu sa faca vreo declaratie de presa. Dar, de data aceasta, nu a parut a fi deloc interesat sa doreasca vreun raport despre violentele petrecute la manifestarile din Piata Universitatii. Nici sa-i ceara – asa cum procedase dupa mitingul din 24 septembrie 2010 – lui Igas vreo ancheta interna despre modul de actiune al unor jandarmi, in special in primele zile ale protestului. Mai exact, cand oamenii au fost aruncati dupa strategia 'la gramada' in dube – fara sa mai conteze ca sunt persoane in varsta, jurnalisti, protestatari pasnici sau huligani violenti veniti special sa agite apele. Mai ales ca exista inregistrari video care confirma acest mod de actiune din partea fortelor de ordine.

Pana una alta, nu l-au auzit pe Traian Igas, ministrul de Interne, sa-si anunte vreo intentie de demisie pentru managementul defectuos din aceste zile... Mai ales ca domnia-sa a coordonat – cum de altfel singur ne-a marturisit – intreaga actiune de la 'carma' centrului de comanda al Ministerului de Interne.

×
Subiecte în articol: observator