x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Igaş n-a cerut nici de la SRI date despre Mironescu.

Igaş n-a cerut nici de la SRI date despre Mironescu.

de Monica Iordache Apostol    |    24 Mai 2011   •   14:25

SRI nu a prezentat conducerii Ministerului de Interne nici un fel de informatii cu privire la activitatea infractionala a lui Laurentiu Mironescu pentru ca nu I s-a cerut acest lucru. Directorul SRI, George Maior, a fost prezent ieri la o intalnire cu membrii Comisiei parlamentare de control al SRI, la care a fost intrebat de parlamentari sI despre “referintele' lui Laurentiu Mironescu. Sedinta s-a desfasurat cu usile inchise, dar surse din cadrul Comisiei spun ca George Maior ar fi explicat ca institutia nu a transmis informatii la numirea lui Mironescu pentru ca nu au fost solicitate de catre conducerea ministerului, iar, conform legii, SRI prezinta asftel de informari doar la cerere.

Presedintele Comisiei, deputatul PDL Cezat Preda a refuzat sa dea amanunte despre discutia cu Maior legata de numirea lui Mironescu, spunand doar ca deputatii au aflat “tot ce vroiau sa stie'. Preda a spus ca intrebarea legata de rolul SRI in numirile guvernamentale a fost pusa la capitolul “diverse', deputatii fiind interesatI de “ceea ce inseamna securitatea economica'.

Deputatii din comisia de aparare au decis sI ei sa-l cheme pe Igas la audieri peste doua saptamani, impreuna cu seful DGIPI sI cu cel al DGA, pentru a da explicatii cu privire la verificarile care sunt facute la nimirile in functii. Traian Igas a declarat luni, cu seninatate, ca la momentul numirii in functie a lui Laurentiu Mironescu, in luna ianuarie, nu a avut informatii de la DGIPI referitoare la faptul ca acesta ar fi anchetat si ca personal avea o parere buna despre el. "Nimeni nu a stiut inainte din interiorul MAI, stia doar procurorul de caz. Aveam informatii bune, aveam o parere buna despre dnul Mironescu. Nu aveam niciun fel de semnale in sensul ca domnia sa ar avea anumite probleme cu legea, cu institutii ale statului. Sunt oarecum surprins", a raspuns Igas la intrebarile jurnalistilor.

×