x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator IGPR: 100 de kilograme de heroină, descoperite într-un tir cu ajutoare pentru Haiti

IGPR: 100 de kilograme de heroină, descoperite într-un tir cu ajutoare pentru Haiti

20 Feb 2010   •   00:00

Aproximativ 100 de kilograme de heroină se aflau în tirul care transporta ajutoare pentru Haiti şi care a fost reţinut, sâmbătă dimineaţă, în vama arădeană Vărşand, drogurile fiind descoperite ascunse în sistemul de frânare.

Potrivit unui comunicat de presă remis, azi, de IGPR, ofiţerii Antidrog din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au descoperit aproximativ 100 de kilograme de heroină într-un autotren.

"Poliţiştii, însoţiţi de un câine antrenat în depistarea drogurilor, au găsit disimulate, în buteliile care acţionează sistemul de frânare al autovehiculului, mai multe pachete în care erau ambalate droguri. Până în prezent, au fost descoperite aproximativ 100 de kilograme de heroină, activităţile de control al autovehiculului continuând", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, autotrenul, condus de un cetăţean bulgar, venea din Bulgaria şi avea ca destinaţie finală localitatea Anvers din Belgia.

Comunicatul mai arată că descoperirea s-a făcut în urma unor acţiuni comune pe graniţa de vest ale poliţiştilor antidrog, lucrătorilor vamali şi poliţiştilor de frontieră, pentru combaterea traficului internaţional de droguri.

"Acoperirea folosită a fost un «transport umanitar» către Haiti. Cetăţeanul bulgar urmează să fie prezentat în cursul acestei zile ( sâmbătă - n.r.) procurorului DIICOT. Bărbatul este cercetat pentru trafic internaţional de droguri şi riscă o pedeapsă de până la 25 de ani închisoare", se arată în comunicat.

Iniţial se anunţa că peste 90 de kilograme de heroină au fost găsite într-un tir bulgăresc ce transporta ajutoare umanitare pentru Haiti, captura realizându-se în urma unei operaţiuni coordonate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

×
Subiecte în articol: observator