x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul drogurilor online. 13 persoane reținute în urma perchezițiilor

Dosarul drogurilor online. 13 persoane reținute în urma perchezițiilor

de Redacția Jurnalul    |    11 Apr 2023   •   22:50
Dosarul drogurilor online. 13 persoane reținute în urma perchezițiilor
Sursa foto: Foto: observator.tv

IGPR a anunțat marți că 13 persoane au fost reținute în urma perchezițiilor făcute cu o zi înainte și care au vizat cea mai amplă piață online de distribuție de droguri, cu peste 11.000 de utilizatori la nivel național.

În urma celor 17 percheziții efectuate luni de polițiști și procurori a fost dispusă reținerea a 13 persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe psihoactive.

De asemenea, a 14 persoană bănuită este arestată preventiv, într-o altă cauză, aflată pe rolul de DIICOT Dâmbovița.

„Cercetările vizează activitatea din perioada mai 2022 – aprilie 2023 a unui grup infracțional organizat și, pentru stabilirea modului de operare al membrilor grupării și a funcționalității platformei, a fost monitorizată îndeaproape activitatea canalului criptat de comunicare, fiind identificați cei mai activi distribuitori. Modalitatea de investigare reprezintă o premieră, la nivel european, la acest moment, fiind preluate și închise 3 piețe online folosite pentru distribuirea de droguri”, transmite IGPR.

Luni, polițiștii și procurorii au preluat controlul asupra canalelor de mesagerie criptată pe care se vindeau droguri și au oprit activitatea acestora.

„Ca mod de operare, clienții, utilizatori ai unor terminale mobile, ar fi contactat distribuitorii pe această platformă, iar apoi, în urma negocierilor directe, ar fi fost îndrumați către cel mai apropiat dealer local, în funcție de localitate, tipul de drog solicitat și alte criterii. Distribuitorii și-ar fi promovat ofertele de droguri pe această platformă și ar fi încercat să își împartă zonele de distribuție, astfel încât să acapareze cât mai mulți clienți. Administratorul platformei ar fi moderat discuțiile și, de asemenea, ar fi fost implicat în selectarea membrilor grupului”, au explicat polițiștii.

În cursul zilei de marți, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă a bănuiților pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: retea droguri piata online