x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator IGSU a lansat o campanie pentru educarea populaţiei în situaţia producerii unui cutremur

IGSU a lansat o campanie pentru educarea populaţiei în situaţia producerii unui cutremur

04 Mar 2019   •   11:11
IGSU a lansat o campanie pentru educarea populaţiei în situaţia producerii unui cutremur

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a lansat campania "Nu tremur la cutremur", care vizează dezvoltarea culturii preventive şi de educare a populaţiei în situaţia producerii unui seism.

Pe pagina de Facebook a IGSU a fost publicat, luni, un videoclip în care este explicat ce trebuie făcut în timpul manifestării unui seism cu o magnitudine ridicată.

"Misiunea noastră rămâne salvarea vieţii, însă fiecare dintre noi trebuie să manifeste responsabilitate şi să înveţe principalele măsuri şi reguli de autoprotecţie. Însuşirea şi adoptarea unui comportament proactiv în faţa unor situaţii de urgenţă vă pot salva viaţa", se arată în postarea IGSU.

Totodată, este prezentat şi site-ul fiipregatit.ro, Platforma naţională de pregătire pentru situaţii de urgenţă, unde pot fi consultate ghiduri cu informaţii în caz de inundaţie, avalanşă, ger, viscol, cutremur, incendiu, alunecare de teren, furturi, furtună şi multe alte situaţii deosebite sau despre cum trebuie acordat primul ajutor sau ce este de făcut când cineva se confruntă cu violenţa domestică.

Inspectoratul mai anunţă că luni, până la ora 17,00, intrarea la Muzeul Naţional al Pompierilor (Foişorul de Foc) este liberă.

La 4 martie se împlinesc 42 de ani de la cutremurul din 1977, soldat cu 1.578 de morţi, foarte mulţi răniţi şi zeci de mii de locuinţe prăbuşite. AGERPRES

×
Subiecte în articol: cutremur igsu campanie populatie