x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De ce s-a autosesizat Inspecția Judiciară în dosarul vizând decesul poliţistului Gigină

De ce s-a autosesizat Inspecția Judiciară în dosarul vizând decesul poliţistului Gigină

29 Oct 2015   •   17:23
De ce s-a autosesizat Inspecția Judiciară în dosarul vizând decesul poliţistului Gigină

Inspecţia Judiciară a informat joi că s-a sesizat din oficiu cu privire la posibile încălcări ale dispoziţiilor procedurale referitoare la competenţa de efectuare sau supraveghere a urmăririi penale în dosarul vizând decesul poliţistului Bogdan Gigină, instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

"Având în vedere relatările recente din mass media, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, la 29 octombrie, cu privire la posibile încălcări ale dispoziţiilor procedurale referitoare la competenţa de efectuare sau supraveghere a urmăririi penale, în dosarul vizând decesul subinspectorului de poliţie Bogdan Gigină, instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Lucrarea a fost înregistrată la Direcţia de inspecţie judiciară pentru procurori", se arată într-un comunicat al IJ transmis joi AGERPRES.

IJ precizează că verificările prealabile urmează să fie efectuate în conformitate cu dispoziţiile art.45 alin.2,3 şi 4 lit. b din Legea 317/ 2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii şi ale art.12-19 din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrărilor de inspecţie de către Inspecţia Judiciară.

"Etapa verificărilor prealabile este o etapă premergătoare cercetării disciplinare, competenţa Inspecţiei Judiciare fiind, potrivit prevederilor art. 45 alin. (3) şi (4) din Legea 317/ 2004 privind CSM, republicată, 'de a stabili dacă există indiciile săvârşirii de către magistraţi a unei abateri disciplinare şi de a se pronunţa după caz, în funcţie de rezultatul verificărilor'", menţionează IJ.

×
Subiecte în articol: bogdan gigina