x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iliescu, un brand: "Cine se asociază cu mine are de câştigat"

Iliescu, un brand: "Cine se asociază cu mine are de câştigat"

04 Mar 2012   •   21:00
Iliescu, un brand: "Cine se asociază cu mine are de câştigat"

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu (foto), a declarat aseara ca numele sau "este inca un brand" in Romania, aratand ca nu el are nevoie de PSD, ci PSD are nevoie de el. "Iliescu este, inca, un brand in Romania (...) Cine se asociaza cu mine are de castigat", a spus Iliescu intr-un interviu la Realitatea Tv. Fostul presedinte a mentionat ca nu el are nevoie de PSD, ci PSD are nevoie de el. Iliescu l-a criticat pe actualul presedinte pentru ca nu are "cultura" dialogului si nu respecta regulile democratice.

Iliescu a mai spus ca, astfel, chemarile presedintelui la consultari nu sunt credibile. Presedintele de onoare al PSD a mai spus ca observa o maturizare a discursului lui Victor Ponta, care pare a se pregati pentru o cariera guvernamentala si, astfel, doreste sa aiba mesaje publice mai pline de substanta. De asemenea, el a spus ca observa o complementaritate a discursurilor lui Ponta cu cele ale lui Crin Antonescu. Cu toate acestea, el a mentionat ca mai este mult pana in 2014, cand sunt programate alegerile prezidentiale.

Melescanu, "cam oportunist"
Cat priveste numirea lui Teodor Melescanu la SIE, Iliescu a spus ca este un mister de ce presedintele Traian Basescu nu s-a consultat cu PNL, asa cum a facut cu PSD cand l-a propus pe George Maior la sefia SRI. Iliescu l-a criticat pe Melescanu pentru ca nu a informat partidul si nu s-a consultat cu liberalii. "Melescanu a fost cam oportunist, il cam atrag functiile", a spus Iliescu, mentionand ca inclusiv crearea APR a fost, in trecut, pentru Melescanu o trambulina pentru candidatura la Presedintie. "Deci il cam atrag lucrurile astea", a spus Iliescu.

"M-a cam dezamagit domnul Melescanu, de altfel il admir, are unele calitati, a fost diplomat", a spus Iliescu. Fostul presedinte a spus ca liberalii i-au acordat incredere lui Melescanu si l-au facut vice­pre­sedinte, i-ar acesta s-a despartit de colegii sai fara sa-i anunte si fara sa-i consulte. "De ce era nevoie sa o faca? E o chestiune de colegialitate, de relatie interumana", a spus Iliescu. Fostul presedinte a implinit sambata 82 de ani.

×
Subiecte în articol: observator ion iliescu