x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi răniți în explozia de la o magistrală de gaz din Vrancea sunt intubați

Doi răniți în explozia de la o magistrală de gaz din Vrancea sunt intubați

de Redacția Jurnalul    |    21 Sep 2023   •   12:49
Doi răniți în explozia de la o magistrală de gaz din Vrancea sunt intubați
Sursa foto: Grai de Cluj

UPDATE: Doi dintre răniții în explozia de la o magistrală de gaz din Vrancea sunt intubați, informează Ministerul Sănătății.

Ca urmare a exploziei care a avut loc în județul Vrancea s-au înregistrat 5 răniți și 4 decese.

Două victime care au suferit arsuri pe 30% din suprafața corporală, respectiv, 40% din suprafața corporală, au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgență București și la Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar-Arseni” București.

„Amândoi pacienții sunt intubați. Așteptăm evaluările echipelor medicale astfel încât pacienții să poată beneficia de cele mai bune îngrijiri”, informează sursa citată.

Trei victime cu leziuni minore au fost evaluate în Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal din Adjud și nu au rămas internate.

Patru persoane au murit, iar alte cinci au fost rănite, în explozia produsă pe şantierul Autostrăzii A7. Victimele lucrau la construcția Autostrăzii Moldovei.

 

Știre inițială: Explozia s-a produs în timp ce muncitorii lucrau. Se pare că aceștia au atins din greșeală conducta de gaz.

 

Potrivit Antena 3 CNN, momentul în care magistrala de gaz de la Călimănești a explodat a fost surprins de o cameră de supraveghere din zonă.

Magistrala de transport gaze naturale s-a fisurat și au apărut scântei mecanice ca urmare a lucrărilor executate pe șantierul Autostrăzii A7, Autostrada Moldovei - acestea sunt concluziile asupra cauzei producerii tragediei din noaptea de joi spre vineri, din Vrancea.

ISU Vrancea a transmis, joi dimineața, concluziile finale după verificările făcute la locul expoloziei urmate de incendiu, pe Autostrada A7.

„Explozie urmată de incendiu din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7”, potrfivit ISU Vrancea.

Patru oameni au murit și cinci au fost răniți, în noaptea de miercuri spre joi, în localitatea Călimănești, județul Vrancea, după o explozie urmată de incendiu la magistrala de gaz din zona Autostrăzii A7. Victimele erau angajați ai societății care executa lucrările la Autostrada Moldovei. Două elicoptere SMURD de la București și Galați au asigurat transportul a două dintre victime de pe Aeroportul Bacău la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din București, respectiv Spitalul Clinic de Urgență București.

Niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanelor dragi, a spus, joi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, după explozia urmată de incendiu de pe Autostrada A7, în Călimănești, județul Vrancea, în care au murit patru oameni și cinci au fost răniți.

„În momente de grea încercare, niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanelor dragi. În urma accidentului de pe șantierul autostrăzii A7, în care și-au pierdut viața 4 muncitori, transmit sincere condoleanțe familiilor îndurerate”, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a precizat că a fost și este în permanentă legătură cu constructorul Autostrăzii Moldovei și cu autoritățile care au intervenit la locul tragediei.

Constructorul care lucrează pe șantierul Autostrăzii Moldovei NU făcea lucrări de relocare și nici de foraj în zona magistralei de gaze, iar poziția conductei Transgaz era cunoscută de constructor și figura în planurile de șantier (studiul de fezabilitate) a precizat pentru RRA, Cristian Pistol, directorul General al CNAIR.

Directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a transmis condolenațe familiilor constructorilor decedați și însănătoșire celor răniți în explozia care a avut loc în noaptea de miercuri spre joi pe Autostrada A7.

„Transmit condoleanțe familiilor constructorilor care și-au pierdut viața în explozia de gaze care a avut loc în această noapte pe șantierul lotului 1 al Autostrăzii Focșani-Bacău. Totodată, doresc însănătoșire grabnică celor care au fost răniți în acest accident. Încă o dată se dovedește că meseria de constructor este grea și presupune riscuri”, a transmis, joi dimineața, Cristian Pistol, directorul CNAIR.

Magistrala de transport gaze naturale s-a fisurat și au apărut scântei mecanice ca urmare a lucrărilor executate pe șantierul Autostrăzii A7, Autostrada Moldovei - acestea sunt concluziile asupra cauzei producerii tragediei din Vrancea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

explozie

×