x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Îmbrânceli între pensionari si jandarmi la Tribunalul Argeş. O uşă a tribunalului a fost scoasă din balamale

Îmbrânceli între pensionari si jandarmi la Tribunalul Argeş. O uşă a tribunalului a fost scoasă din balamale

20 Apr 2012   •   10:13
Îmbrânceli între pensionari si jandarmi la Tribunalul Argeş. O uşă a tribunalului a fost scoasă din balamale

Imbranceli la Tribunalul Arges. Pensionarii care au venit sa dea statul in judecata pentru a recupera cei 5% din CAS s-au imbrancit cu jandarmii. O usa a tribunalului a fost scoasa din balamale.

Pensionarii au fortat intrarea in Tribunalul Arges, iar la un moment dat au rupt din balamale usa de la intrare. Jandarmii au intervenit si i-au oprit cu greu pe oameni, incercand sa le explice ca trebuie sa respecte ordinea si sa intre cate zece in cladire.

Anterior acestui incident, jandarmii intervenisera pentru a aplana un conflict intre pensionari care erau pe punctul de a se lua la bataie, oamenii acuzandu-se reciproc ca nu respecta ordinea venirii.

Astfel, doi pensionari aflati la coada in fata Tribunalului Arges pentru a cere anularea OUG 107/ 2010, in baza careia li se retine din pensie 5,5 la suta pentru contributiile de sanatate si restituirea sumelor retinute pana acum au fost pe punctul de a se lua la bataie, fiind necesara interventia jandarmilor. Ei si-au reprosat unul celuilalt ca "intra in fata".

"Nu te baga in fata, ce cauti acolo? Ai 30 de ani, eu am 75 de ani, pleaca de acolo, respecta ordinea, iar jandarmii sa faca ordine", a spus unul dintre pensionari, indreptandu-se spre celalalt, care i-a raspuns: "Nu te baga tu in fata, eu aveam femeia in fata, aveam rand. Pai eu am 30 de ani? Eu am 65 de ani, sa-i fie rusine! Daca eram tanar, nu stateam la coada".

Conflictul intre cei doi pensionari, aflati la coada de la primele ore ale diminetii, a fost aplanat doar prin interventia jandarmilor.

In cursul diminetii, o pensionara aflata la coada la Tribunalul Arges a fost preluata de un echipaj al Serviciului de Ambulanta dupa ce i s-a facut rau. Potrivit reprezentantilor Tribunalului Arges, jandarmii care asigura paza institutiei au intervenit in momentul in care femeii i s-a facut rau si au sunat la 112 pentru a chema o ambulanta, iar femeia a primit ingrijiri medicale la fata locului. (RealitateaTV)

×