x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Imigranţii intraţi ilegal în România, returnați sârbilor

Imigranţii intraţi ilegal în România, returnați sârbilor

de Diana Scarlat    |    18 Ian 2016   •   09:23
Imigranţii intraţi ilegal în România, returnați sârbilor
Sursa foto: CONSTANTIN DUMA / AGERPRES FOTO

Migranţii din Pakistan, Maroc, Somalia, Iran şi Sudan prinşi la frontiera de vest a României se vor întoarce în Serbia. Grupul este format din 60 de bărbaţi cu vârste între 20 şi 40 de ani. Niciunul nu a cerut azil în ţara noastră, iar Poliţia de frontieră îi cercetează pentru trecere ilegală a graniţei. Toţi au declarat că au plecat din ţările de origine, traversând Turcia, Grecia, Macedonia şi Serbia, cu intenţia de a ajunge în spaţiul Schengen, pentru a-şi găsi de lucru.

Primul grup important de migranţi a încercat să treacă ilegal frontiera, din Serbia în România, la sfârşitul săptămânii. După actele de terorism şi atrocităţile comise de migranţi în ultima perioadă, un grup de 60 de bărbaţi tineri care încearcă să treacă ilegal graniţa este de la început suspect, iar forţele de ordine s-au mobilizat, pentru a-i cerceta. Migranţii au rămas în custodia Serviciului pentru Imigrări Timiş, până la finalizarea procedurilor specifice, apoi vor fi returnaţi în Serbia. Grupul este format din 41 de pakistanezi, 12 marocani, 5 somalezi, un iranian şi un sudanez.

Poliţ işt i i de frontieră au fost sprjiniţi de Jandarmerie şi Serviciul Român de Informaţii . „În data de 16.01.2016, în jurul orei 01.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, un grup de 60 de persoane care se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre frontieră spre interiorul ţării. Imediat, mai multe patrule de intervenţie şi supraveghere a frontierei de stat au intervenit, grupul fiind interceptat în apropierea frontierei, pe direcţia localităţii Comloşu Mic”, a informat Poliţia de Frontieră, într-un comunicat.

Fondurile care au ajuns în administrarea Inspectoratului General pentru Imigrări, cu scopul conceperii şi implementării unor proiecte care să găsească soluţii pentru migranţi, au fost folosite pentru realizarea mai multor programe culturale foarte puţin vizibile. Unele dintre aceste proiecte au vizat obiective precum conştientizarea multiculturalismului, fără a avea aplicabilitate practică în confruntarea cu fenomenul radicalizării sau al pericolului reprezentat de terorism. Până în prezent, nu există nici măcar un studiu care să descrie situaţia reală a fenomenului migraţiei.

Atacurile teroriste şi actele de violenţă din ultimele luni au fost comise de islamişti radicali, cei mai mulţi fiind găzduiţi în taberele pentru refugiaţi, pe banii statelor în care au comis atacurile. Peste un milion de migranţi au intrat în Europa în ultimul an.

Pe durata cercetărilor, cele 60 de persoane au beneficiat de hrană, apă şi ceaiuri calde, oferite de poliţiştii de frontieră din Timiş Poliţia de Frontieră
 

×