x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator IML: În momentul atacului de la Perla, Vlădan avea discernământ

IML: În momentul atacului de la Perla, Vlădan avea discernământ

14 Mar 2012   •   10:58
IML: În momentul atacului de la Perla, Vlădan avea discernământ

Gheorghe Vladan, autorul masacrului de la salonul de infrumusetare din Dorobanti, a avut discernamant in momentul in care a comis crimele, potrivit rezultatului expertizei psihiatrice realizate de specialistii Institutului National de Medicina Legala din Bucuresti.

Vladan a fost dus, luni, la Institutul National de Medicina Legala pentru expertiza psihiatrica solicitata in dosarul lui. Specalistii au stabilit ca acesta avea discernamant in momentul atacului armat de la coaforul din complexul Perla, din 5 martie, cand si-a impuscat mortal sotia, apoi a tras in casiera salonului, dupa care a ranit alte sase persoane.

Autorul atacului armat de la coaforul din complexul Perla a fost arestat in 6 martie, de instanta Tribunalului Bucuresti, pentru omor calificat si deosebit de grav, el fiind acuzat si de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dar si de premeditarea faptei.

Decizia a fost contestata de Vladan la Curtea de Apel Bucuresti, insa luni el a anuntat instanta ca isi retrage recursul.

In 5 martie, in jurul orei 17.30, Gheorghe Vladan (53 de ani), sofer la Policlinica MAI, a intrat in coaforul din complexul Perla, din cartierul Dorobanti, unde lucra sotia sa, Florina Vladan (47 de ani), coafeza. Vladan si-a impuscat mortal sotia, apoi a tras intr-o colega a sa, casiera Mariana Bendre, dupa care a ranit alte sase persoane aflate in salonul de infrumusetare din Bucuresti.

Avocatul lui Vladan a sustinut ca acesta ar fi intrat in depresie din cauza datoriilor acumulate si a restantelor la creditele bancare, iar in ultimele 20 de zile inaintea atacului a dormit doar 20 de minute. De asemenea, avocatul a mai spus ca, la momentul "savarsirii infractiunii", Vladan "se afla sub influenta unor antidepresive puternice si sub tratament".

×