x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Termoenergetica anunţă că avaria de pe Magistrala Uranus va fi remediată în cursul zilei

Termoenergetica anunţă că avaria de pe Magistrala Uranus va fi remediată în cursul zilei

de Redacția Jurnalul    |    24 Apr 2024   •   15:31
Termoenergetica anunţă că avaria de pe Magistrala Uranus va fi remediată în cursul zilei

UPDATE Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti anunţă că lucrările de remediere a avariei produse marţi seara, la Magistrala Uranus, sunt în curs de finalizare.

Furnizarea agentului termic pentru apă caldă pentru clienţii arondaţi punctelor termice din Sectorul 1 - aproximativ 50 de blocuri - va fi sistată până miercuri seara, la ora 23,30, informează un comunicat al companiei.

"Avaria s-a produs în zona Aleii Portocalelor, la ieşirea din CTE Grozăveşti, pe conducta Magistralei Uranus, cu diametrul de 1.200 mm şi o vechime de 60 de ani şi a cauzat oprirea echipamentelor aflate în funcţiune în CET Bucureşti Vest. Vă reamintim că în cursul nopţii a fost reluată furnizarea agentului termic pentru apă caldă pentru clienţii arondaţi punctelor termice din Sectoarele 5 şi 6 din Capitală", transmite sursa citată.

Potrivit companiei, dispeceratele şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute. Pe măsură ce intervenţia se finalizează, punctele termice vor fi repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat. Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert.

Marţi seara, ELCEN anunţa o avarie majoră în reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, precum şi faptul că CET Bucureşti Vest a fost indisponibilizată, iar CET Grozăveşti nu mai furniza apă de adaos. Miercuri dimineaţa, ELCEN a informat că CET Bucureşti Vest a fost repornită în cursul nopţii la ora 1,40, iar la CET Grozăveşti a fost pompată apa care a provocat inundaţie în sala turbinelor.

"O avarie majoră s-a produs marţi, în jurul orei 18,00 pe reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secţiunea deservită de CET Bucureşti Vest. Acest lucru a afectat activitatea termocentralei, provocând oprirea echipamentelor aflate în funcţiune în CET Bucureşti Vest din cauza pierderilor masive de apă din reţeaua de termoficare. O a doua spărtură produsă în această seară pe reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secţiunea deservită de CET Grozăveşti, a condus la sistarea livrării apei de adaos din CET Grozăveşti şi la imposibilitatea punerii în funcţiune a echipamentelor din centrală. În acest moment, sala turbine din CET Grozăveşti este inundată din cauza avariei, punând în pericol motoarele şi echipamentele electrice. Se aşteaptă remedierea avariilor de către echipele Termoenergetica, astfel încât ELCEN sa poată disponibiliza echipamentele aferente funcţionării", informa ELCEN, marţi seara, pe Facebook. 

 

Știre inițială: Furnizarea apei calde este oprită la 1.373 de imobile din Capitală, reprezentând 14% din totalul imobilelor din municipiul Bucureşti, conform datelor publicate pe site-ul Termoenergetica.

De asemenea, furnizarea apei calde este deficitară la 291 de imobile (3,1%).

În Sectorul 1 sunt afectate de avarii 331 de imobile, dintre care 246 ca urmare a avariei majoră pe conducta Magistralei Uranus, care a cauzat oprirea CET Vest. De asemenea, 43 de imobile nu au apă caldă în urma unei avarii la circuitul primar, pe Calea Griviţei.

Avaria de pe conducta Magistralei Uranus a afectat şi 110 blocuri din Sectorul 5. Tot în Sectorul 5, alte 433 de imobile nu au apă caldă din cauza unor avarii pe circuitul primar.

În Sectorul 2, un număr de 136 de blocuri se confruntă cu lipsa apei calde sau cu parametri necorespunzători, ca urmare a avariilor produse la reţeaua secundară, dar şi în contextul lucrărilor de reabilitare realizate pe Şoseaua Ştefan cel Mare.

În Sectorul 3 sunt 50 de blocuri afectate de avarii la reţeaua secundară sau în punctele termice, iar în Sectorul 4 sunt 16 imobile fără apă caldă. În Sectorul 6, furnizarea apei calde este deficitară la 275 de blocuri, iar lucrările de mentenanţă sau de reparaţii afectează 310 imobile

Marţi după amiază, ELCEN anunţa o avarie majoră în reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, precum şi faptul că CET Bucureşti Vest a fost indisponibilizată, iar CET Grozăveşti nu mai furniza apă de adaos. Miercuri dimineaţa, ELCEN a informat că CET Bucureşti Vest a fost repornită în cursul nopţii la ora 1.40, iar la CET Grozăveşti a fost pompată apa care a provocat inundaţie în sala turbine.

"O avarie majoră s-a produs marţi, în jurul orei 18.00, pe reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secţiunea deservită de CET Bucureşti Vest. Acest lucru a afectat activitatea termocentralei, provocând oprirea echipamentelor aflate în funcţiune în CET Bucureşti Vest din cauza pierderilor masive de apă din reţeaua de termoficare. O a doua spărtură produsă în această seară pe reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secţiunea deservită de CET Grozăveşti, a condus la sistarea livrării apei de adaos din CET Grozăveşti şi la imposibilitatea punerii în funcţiune a echipamentelor din centrală. În acest moment, sala turbine din CET Grozăveşti este inundată din cauza avariei, punând în pericol motoarele şi echipamentele electrice. Se aşteaptă remedierea avariilor de către echipele Termoenergetica, astfel încât ELCEN sa poată disponibiliza echipamentele aferente funcţionării", informa ELCEN, marţi seara, pe Facebook.

×
Subiecte în articol: imobile capitala apa calda