x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Important traficant de droguri, prins la Constanţa. Românul este capul unei reţele care a traficat 9 tone de cocaină

Important traficant de droguri, prins la Constanţa. Românul este capul unei reţele care a traficat 9 tone de cocaină

30 Mai 2012   •   11:37
Important traficant de droguri, prins la Constanţa. Românul este capul unei reţele care a traficat 9 tone de cocaină

Un constantean de 56 de ani, cautat de autoritatile italiene pentru trafic international de droguri, acesta fiind capul unei retele care a traficat in jur de 9 tone de cocaina, a fost depistat si retinut de politistii constanteni.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, din actele transmise de autoritatile judiciare italiene a rezultat ca, in perioada decembrie 2007 - aprilie 2008, Iustin (Justin) Victor Radulescu, de 55 de ani, a coordonat un grup organizat de traficanti de droguri si a supervizat si finantat importul unor mari cantitati de narcotice, cumparate din America Latina.

Astfel, s-a stabilit ca a cumparat 2.085 de kilograme de cocaina pe care le-a transportat cu o nava retinuta de autoritatile portugheze, dupa care alte 3.752 de kilograme de cocaina, transportate cu o alta nava retinuta de autoritatile spaniole, precum si 2.500/3.000 de kilograme de cocaina pe care le-a transportat cu doua nave cu panze. De asemenea, a importat, in complicitate cu alte persoane, in aceeasi perioada, cantitatea de 1.500 de kilograme de cocaina, transbordand incarcatura la bordul a doua nave.

Tribunalul din Milano a emis pe numele barbatului un mandat european de arestare, fiind acuzat de trafic organizat de droguri de mare risc. El a fost prins, marti, in municipiul Constanta si a fost prezentat Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta - Sectia Penala, care a dispus retinerea sa. Barbatul si-a petrecut noaptea in Centrul de Retinere si Arest Preventiv al Inspectoratului de Politie Judetean Constanta, urmand ca in cursul zilei de miercuri sa fie prezentat la Curtea de Apel Constanta pentru confirmarea mandatelui european de arestare.

Dupa ce mandatul va fi confirmat, Victor Radulescu va fi judecat in Italia.

×