x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Impozitele care ii ingrijoreaza pe bogati. Afla tarile cu cele mai drastice cresteri ale fiscalitatii

Impozitele care ii ingrijoreaza pe bogati. Afla tarile cu cele mai drastice cresteri ale fiscalitatii

de IncomeMagazine    |    30 Oct 2012   •   07:33
Impozitele care ii ingrijoreaza pe bogati. Afla tarile cu cele mai drastice cresteri ale fiscalitatii

Cotele de impozit pe venit, care au avut o poziție staționară în 2011, revin în prezent la același trend ascendent din 2010, înregistrându-se o creștere de 0,3% în media globală a cotelor maxime de impozit pe venit, arată studiul realizat de KPMG International.

Studiul „Individual Income Tax and Social Security Rate”, realizat anual de departamentul International Executive Services (IES) din cadrul KPMG, evidențiază că este doar a treia oară când se observă o creștere a cotelor de impozit pe venit în ultimii 10 ani de când se efectuează studiul KPMG.

„În mare parte, aceasta creștere a cotelor de impozit pe venitul personal este o consecință a lipsei măsurilor de redresare economică și a îngrijorărilor tot mai mari cu privire la creșterea nivelului datoriilor publice”, se arată în studiu. ”Multe state au considerat necesar să crească cotele maxime de impozit pe venit, adoptând una din următoarele două abordări: fie aplicarea unor noi cote de impozit pentru veniturile foarte mari, fie introducerea unor impozite temporare pentru situații urgente de deficit bugetar”.

Cele mai relevante exemple în acest sens, evidențiate în studiu, pot fi observate în recentele reforme introduse în Franța și Spania.

Reformele aplicate în Franța s-au concretizat prin introducerea a două noi cote de impozit pe venit pentru persoanele cu venituri foarte mari, ceea ce a condus la creșterea cotelor maxime de la 41% la 45%.

Citeste mai mult pe incomemagazine.ro

Citeste si
Cele mai stresante joburi. Clasamentul meseriilor care te doboară

Ce se ascunde in spatele marcilor proprii din hypermarketuri
Lacul Geneva se confrunta cu un risc de tsunami
Cine sunt ŞOMERII care pot primi şi 3.000 de euro/lună, dacă acceptă asta. Companiile se bat pentru ei

×
Subiecte în articol: taxe impozite KPMG