La începutul anului 2006, un grup de studenţi ai Facultăţii de Arhitectură a început inventarierea sistematică a patrimoniului arhitectural bucureştean degradat. După lungi drumeţii a rezultat o bază de date online, o serie de evenimente semnal şi un nou proiect - "Case care nu mai plâng".
În Bucureşti există peste 4.000 de case degradate, construcţii ce alcătuiesc ţesutul tradiţional şi care îi definesc identitatea. Pe de altă parte, doar o zecime din acest număr reprezintă casele reabilitate, ce pot sta drept model de bună practică. Pentru a marca finalizarea inventarului "Case care plâng" şi lansarea unui prim raport din campania "Case care nu mai plâng", Asociaţia Rhabillage propune patru evenimente de urmărit în perioada 2-16 noiembrie. Seria acţiunilor este deschisă de expoziţia de la Galeria Octav Doicescu, din Calea Victoriei nr. 126. Instalaţia de fotografie cuprinde 500 de imagini din baza de date www.casecareplang.ro şi poate fi vizitată în perioada 2-16 noiembrie.
În cadrul evenimentului Semnal ÎMPREUNĂ, organizat mâine, 3 noiembrie, într-un club cunoscut, din Str. Academiei nr. 19, de la ora 20:00, iniţiatorii proiectului încearcă să reunească persoane publice din diferite domenii în jurul sloganului "Atât timp cât privim case, le construim şi locuim în ele, arhitectura este un subiect ce ne priveşte pe toţi". Acţiunea se desfăşoară pe fondul expoziţiei de fotografie intitulată ÎNAINTE/DUPĂ, menită a atrage atenţia asupra modului în care oraşul se transformă sub ochii noştri.