x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Împuşcarea animalelor sălbatice, amânată

Împuşcarea animalelor sălbatice, amânată

05 Oct 2016   •   19:20

Ordinul de împuşcare a 1.691 de animale sălbatice pentru diminuarea pagubelor aduse gospodăriilor umane a fost suspendat, pentru moment, de Ministerul Mediului, care a comunicat că o decizie nu va fi luată în acest sens decât cu avizul Academiei Române.

Proiectul de ordin de ministru, bazat pe un studiu realizat de Facultatea Transilvania din Braşov, care prevedea uciderea a 552 de urşi, 657 de lupi şi 482 de pisici sălbatice a fost puternic contestat de organizaţiile pentru protecţia mediului, în special WWF România.

Organizaţia a afirmat că includerea în proiectul de împuşcare a pisicilor sălbatice şi a râşilor este aberantă, deoarece aceste animale nu au produs pagube.

Ministrul Mediului, Cristiana Paşca-Palmer, a declarat ieri că proiectul de ordin de ministru, pentru care perioada de dezbatere publică s-a încheiat, va fi suspendat, pe moment, pentru a se cere un aviz de la Academia Română.

"Am programat, în perioada următoare, o serie de discuţii aplicate cu toţi specialiştii implicaţi. La fel ca mulţi dintre dumneavoastră, şi eu am o serie de nelămuriri legate de oportunitatea, recomandată prin studiu, privind includerea unor specii în acest Ordin", a spus ministrul Mediului.

Potrivit WWF România, doar urşii şi lupii produc pagube, în special la stâne, neexistând înregistrate cazuri de atacuri ale râşilor sau pisicilor sălbatice

×