x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Împuşcături la Caracal

Împuşcături la Caracal

24 Aug 2009   •   00:00

Poliţiştii din Caracal au identificat toate persoanele implicate sâmbătă într-o altercaţie de stradă în care s-au folosit arme de foc între un grup de romi şi omul de afaceri Remus Rădoi.



În cauză s-a întocmit dosar pentru ultraj, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice şi distrugere. Potrivit informaţiilor, omul de afaceri Remus Rădoi, implicat în acest scandal, nu este cercetat de poliţişti. "Bărbatul a fost victimă. Nu este cercetat", a spus comisarul Claudia Radu. Mai mult, potrivit comisarului Claudia Radu, o persoană din rândul romilor a fost reţinută pentru tentativă de omor. "Persoana care a intrat cu autoturismul în poliţişti a fost reţinută pe bază de ordonaţă şi este cercetată pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tentativă de omor."

În urma incidentului, un bărbat a ajuns la spital, împuşcat în zona costală. Omul de afaceri din municipiul Caracal susţine că se afla în maşina sa, pe Strada Traian, când, la un moment dat, din sens opus a venit un autoturism care i-a acroşat autovehiculul. În acel moment, ar fi ieşit din autoturism mai multe persoane care aveau bâte şi care ar fi încercat să-l agreseze pe omul de afaceri. De teamă, afaceristul a luat un pistol cu bile cu care a tras spre zona în care se aflau agresorii, rănindu-l pe unul dintre ei în zona costală.

Între Remus Rădoi şi romi există un conflict mai vechi, în urmă cu câteva săptămâni având loc un alt scandal, pe o terasă din municipiu. Atunci, mai mulţi romi au spus că au fost agresaţi de omul de afaceri şi bodyguarzii săi, Remus Rădoi deţinând o firmă de pază şi protecţie. Pentru a aplana starea conflictuală dintre cele două grupări, poliţiştii din Caracal au organizat o întâlnire în sediul Poliţiei Municipale, încercând să medieze neînţelegerile dintre Remus Rădoi şi romi.

×
Subiecte în articol: observator