x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În culisele ultimului Observator cu Sandra şi Mîndruţă

În culisele ultimului Observator cu Sandra şi Mîndruţă

de Anca Nicoleanu    |    20 Feb 2010   •   00:00
În culisele ultimului Observator cu Sandra şi Mîndruţă
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

Sandra Stoicescu şi Lucian Mîndruţă şi-au luat rămas bun de la telespectatorii Observatorului, cu promisiunea că nu vor părăsi Antenele. Am stat lângă ei, în spatele camerelor, la ultimul lor jurnal pentru Antena 1.



"Am un titlu pentru articolul tău", îmi zice Lucian Mîndruţă, când mă vede pe holul Antenei, înainte să intrăm în studioul ştirilor. Şi-mi spune ceva legat de mortul viu din studio. Glumeşte, evident, pe tema ultimului său Observator. Şi-al Sandrei. "Avem colivă, avem valoare", fredonează râzând şi-mi arată o sticlă de şampanie fină, frumos ambalată, pe care a adus-o de-acasă. E emoţionat, dar îşi maschează bine sentimentele.

Mergem în studio. Mai sunt 10 minute şi intră în direct. Li se pun lavalierele. Lucian se aşează în faţa laptopului. Sandra se plimbă de colo-colo prin platou. Are emoţii. "Mi-am pus pantofi ca ai Christinei Aguillera", spune zâmbind larg, după ce se opreşte în faţa plasmei de unde are de prezentat prima ştire. Poartă o pereche de pantofi albaştri, cu toc cui, de 12 cm. Identici cu ai cântăreaţei americane, după cum a văzut Sandra într-o revistă. "Încep eu! Baftă! Doamne-ajută!", spune ea şi în platou se face linişte.

O dată cu prima ştire, în studio apare Vlad Petreanu, cu aparatul foto la gât. Are grijă ca pe tot parcursul ştirilor să le facă poze protagoniştilor din toate unghiurile. În timp ce pe ecran se difuzează imaginile cu femeia de 240 de kg care născuse cu o zi în urmă, Lucian scoate de sub pupitru sticla de şampanie şi o mângâie drăgăstos. Îmi arată că are pregătite şi paharele de cristal. "Bărbatul ăsta era prietenul soţiei mele înainte să ne căsătorim", spune privind pe ecran la medicul de la Spitalul Universitar care dă declaraţii despre starea de sănătate a mamei obeze.

Neastâmpărat, mai scoate o dată sticla de şampanie de sub pupitru. "Hai, măi, Lucian, fii atent", îl ceartă Sandra. Fără succes. "Ia fă-mi şi mie nişte poze cu aparatul meu", strigă spre Vlad Petreanu şi-i întinde aparatul foto de sub pupitru. "N-am aparat ca astea ale tale, da, uite, l-am pus pe full auto", spune din nou. "Lucian, dacă nu te potoleşti, te bat! O să-ţi dea Vlad poze...", continuă Sandra, în van. "Nu-mi dă ăsta... ", comentează râzând Mîndruţ, şi se opreşte doar pentru că are de prezentat următoarea ştire. "Eu n-am cerut niciodată alocaţia pentru copiii mei", spune în timp ce la televizor se vorbeşte despre noile măsuri legate de alocaţia copiilor.

"Foarte bună, Sabina!", o laudă Sandra pe colega Sabina Iosub, care transmite de la Romexpo, locul unde a doua zi avea să se desfăşoare marea întâlnire PSD-istă. "N-o văd bine!", zâmbeşte Lucian şi, până la următul subiect de prezentare, citeşte cu voce tare de pe ecranul laptopului ce-a mai zis Bote despre buzele iubitei sale, pe care le aseamănă cu nişte "băşti". Sandra stă aplecată, gănditoare, asupra desfăşurătorului. Îi întinde apoi lui Lucian şerveţelele de hârtie, să-şi şteargă pantofii, pentru că are de anunţat o ştire din faţa plasmei. "Ai venit acum cu alt obiectiv!" strigă Mîndruţă din nou la Petreanu, care îşi schimbase obiectivul camerei foto. "Taci, că te umileşte cu aparatul lui!", se amuză Sandra.

"Mai are cineva plasmă?", întreabă Crina Abrudan din pragul uşii, imediat ce Mîndruţă a "dovedit" ştirea. Se aşează lângă ei să prezinte sumarul ştirilor din sport. "Nu vrei să lansăm la apă plasma asta cu şampania mea?" întreabă retoric Lucian şi toată lumea se înveseleşte. Devine serios: "Am scris "La revedere, Sandra şi Lucian!", şi vreau să rămână aşa pe prompter", le spune el celor din regie. "Pe urmă vreau să mă urmărească o cameră. Da' ce am scris vreau să rămână pe ecran. M-aţi înţeles?" Asta în timp ce colegii lor de la ştiri încep să intre în studio.

Sandra îşi primeşte buchetul de flori, cu ochii în lacrimi. Toată lumea aplaudă. Lucian şi Sandra se ridică şi se îndreaptă spre prompter. "Am stat şapte ani cu dumneavoastră şi cu prompterul ăsta. Vedeţi ce scrie acolo? La revedere, Sandra şi Lucian! âştia suntem. Aici se termină Observatorul nostru. Începe altul de luni. Vă invit să-l vedeţi. Dar vreau să vă spun că sunt aproape şapte ani de când sunt cu dumneavoastră. Meseria asta e una egoistă. Am fost mai mult timp cu dumneavoastră decât am fost cu copiii mei. E puţină emoţie acum, dar a meritat. E o meserie în care oamenii îţi spun dacă eşti bun. Oamenii îţi spun dacă poţi să rămâi sau poţi să pleci. În seara asta, noi le spunem oamenilor că trebuie să plecăm şi le mulţumim foarte mult că ne-au răbdat şapte ani. Mulţumim mult de tot!", zice Lucian, pe sticlă, de rămas bun.
 
"Lucian a încercat şi în seara asta să monopolizeze... Îl iubesc, să ştiţi, a fost tare bine cu el... Ştiţi, în viaţă şcoala e foarte importantă, cei şapte ani de-acasă sunt foarte importanţi. Am trăit 16 ani sub ochii dumneavoastră, aici... E greu...", îşi spune cuvintele Sandra, abia stăpânindu-şi lacrimile. "La un moment dat, pentru orice copil vine momentul să plece de acasă. Să se ducă în lume. Şi am vrut asta. Mulţumesc. Voi sunteţi foarte importanţi aici (n.n. îşi pune mâna pe inimă). Şi aceşti 16 ani. Şi ei. (n.n. şi arată spre colegii care au "invadat" studioul). În aplauzele colegilor, Lucian deschide sticla de şampanie. "Rămâneţi la Observator. De luni e o altă echipă, poate mai bună. Noi suntem în continuare aproape de voi. Rămânem alături de echipa Antena 1. Cu bine!", adaugă Sandra. "Rămânem cu dumneavoastră cât o să ne daţi voie. Mulţumim mult!", încheie Lucian.

Amândoi încep să-şi îmbrăţişeze colegii care stau la rând la pupat. "Băi, hai să degajăm! Urmează sportul", se aude cineva. Crina Abrudan îşi şterge lacrimile, cu grijă, să nu-şi strice machiajul. Sandra îl strânge în braţe pe Gică Voicu, şeful de la Observator, şi îi mulţumeşte pentru tot. Ia de după umeri o colegă din redacţia ştirilor, în timp ce aruncă la coş foile cu desfăşurătorul din acea seară. În hol, Lucian împarte deja şampania. Fetele din redacţia de ştiri vor să facă o solicitare scrisă ca Mîndruţă să le devină şef.

Sandra Stoicescu rămâne la Antena 3, cu emisiunea ei, "Q&A", iar Lucian Mîndruţă va reveni în martie, la Antena 1, cu un talk-show săptămănal. De luni, 22 februarie, Alina Petrescu este noua prezentatoare a principalului Observator al Antenei 1.

 



Citiţi şi: Divorţ de Observator, cu acordul părţilor

×
Subiecte în articol: mass-media