x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În România, numărul total de îmbolnăviri cu AH1N1 a ajuns la 4.113

În România, numărul total de îmbolnăviri cu AH1N1 a ajuns la 4.113

09 Dec 2009   •   00:00

Alte 115 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripei noi au fost confirmate în ţară în ultimele 24 de ore, numărul total de îmbolnăviri ajungând la 4.113. Activitatea a fost întreruptă în mai multe şcoli din cauza prezenţei virusului AH1N1 la mai mulţi elevi.



În judeţul Mureş, au fost confirmate 64 de cazuri noi de infectări cu virusul AH1N1. Cursurile la Grupul Şcolar Avram Iancu din Târgu Mureş şi la o clasă de la Liceul Boliay au fost suspendate pentru o săptămână. Reprezentanţii DSP Mureş spun ca dozele de vaccin au fost distribuite în scoli, însă doar 24 de elevi au acceptat vaccinarea.

La Constanţa, după ce a fost înregistrat primul deces din cauza gripei noi, un alt pacient de 35 de ani a fost diagnosticat cu virusul AH1N1.

În judeţul Neamţ, o femeie însărcinată, care a contractat virusul, a fost trimisă la o clinică universitară, unde a fost supusă unei operaţii de cezariană. Între timp, la maternitatea din Spitalul Judeţean nici măcar nu există condiţii de izolare a pacientelor.

La Piteşti, în judeţul Argeş, a fost închisă pentru o săptămână şcoala nr 11, după ce 5 elevi de la clase diferite au fost infectaţi cu virusul AH1N1. Ceilalţi copii au aflat de pericol abia când au ajuns la şcoală. Numărul îmbolnăvirilor cu gripă nouă a ajuns la 4.113, dintre care 14 cazuri au fost mortale.

×
Subiecte în articol: observator