x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În România, o maşină este furată la fiecare două ore! Vezi mărcile preferate de hoţi.

În România, o maşină este furată la fiecare două ore! Vezi mărcile preferate de hoţi.

18 Mai 2011   •   11:42
În România, o maşină este furată la fiecare două ore! Vezi mărcile preferate de hoţi.

Potrivit datelor oferite de Inspectoratul General al Politiei, in primele trei luni ale acestui an, pagubitii au reclamat 1060 de furturi de autovehicule. Anul trecut au fost inregistrate 4453 furturi de autovehicule.

Cea mai vanata masina este Dacia. Topul este dominat, apoi, de masinile germane. Astfel, pe locul doi se afla Volkswagen, urmat de marcile BMW, Mercedes si Audi. La nivel teritorial, cele mai multe masini dispar in Capitala, unde in primele trei luni ale acestui an s-au furat 355 de automobile. Urmeaza Constanta, cu 65 de masini si Cluj-Napoca, de unde au disparut 33.

Numeroase masini de lux sunt furate si din strainatate, in special din Ungaria, Italia sau Spania, iar apoi sunt vandute in Romania, scrie antena3.ro. Dintre gruparile care actioneaza in tara, cele mai active sunt cele din Vest si cele din Bucuresti.

In multe dintre cazuri, proprietarii masinilor disparute sunt sunati de hoti, care cer o recompensa pentru a inapoia autoturismul. Altii insa, le scot direct din tara si le vand acolo.

×