x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În România s-au confirmat 307 cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal AH1N1

În România s-au confirmat 307 cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal AH1N1

31 Aug 2009   •   00:00

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu virusul gripal AH1N1, confirmate pe teritoriul României, a ajuns la un total de 307, informează Ministerul Sănătăţii. Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisible a raportat încă 26 cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1 depistate în săptămâna 24 - 30 august 2009.

Din cele 26 de cazuri confirmate de către Institutul Naţional Cantacuzino, nouă au fost identificate în Municipiul Bucureşti, şase cazuri în judeţul Mureş, trei cazuri în judeţul Cluj, câte două cazuri în judeţele Ilfov şi Timiş, câte un caz in judeţele Braşov, Galaţi, Mehedinţi şi Vâlcea.

Ministerul Sănătăţii arată că sunt patru cazuri confirmate în rândul unor turişti reveniţi din Bulgaria; două cazuri confirmate sosite din Spania; alte două cazuri confirmate sosite din Spania; două cazuri confirmate sosite din Anglia; 15 cazuri individuale revenite din diverse ţări: Spania (9), Grecia (4), Anglia (1), Cehia (1); un caz secundar, contact apropiat al unui caz confirmat săptămâna precedentă.

În prezent, starea de sănătate a celor 26 de pacienţi este bună, înregistrându-se forme uşoare de boală, scrie Mediafax. Aceştia se află internaţi în spital, în secţiile de boli infecţioase special amenajate, sau sunt izolaţi la domiciliu, după caz. Toţi urmează tratament cu antivirale. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator gripa porcina