x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În ultimii ani, exploziile produse în imobile au făcut zeci de victime

În ultimii ani, exploziile produse în imobile au făcut zeci de victime

21 Dec 2010   •   12:30
În ultimii ani, exploziile produse în imobile au făcut zeci de victime

Vă prezentăm un scurt istoric al deflagraţiilor produse, în ultimii ani, atât în Capitală, cât şi în ţară.

În Capitală

La 17 iunie 2005, două persoane au murit şi alte şapte au fost rănite în urma unei explozii produse la un imobil din cartierul Colentina.

La începutul lunii iulie 2003, un bloc din zona Domenii de pe Bdul Ion Mihalache a fost devastat de o explozie produsă de o acumulare de gaze. Deflagraţia a dus la distrugerea gravă a şase apartamente şi rănirea a 11 persoane.

Tot în iulie 2003, în sectorul 2 al Capitalei, într-un imobil situat pe Calea Moşilor, un bărbat a fost rănit în urma unei explozii produse de scăpările de gaze de la o butelie defectă.

Un incident asemănător a avut loc şi la 15 februarie 2003, într-un bloc de pe Şoseaua Olteniţei, din cauza acumulării de gaze de la o conductă fisurată, iar urmările - 42 de apartamente afectate.

La 12 decembrie 2001, din cauza unei improvizaţii la instalaţia de gaze, s-a produs o explozie într-un imobil de pe Calea Victoriei, soldată cu patru persoane grav rănite şi zece familii sinistrate.

În dimineaţa zilei de 2 iunie 2000, un imobil situat pe strada Căderea Bastiliei a fost distrus aproape în întregime din cauza acumulărilor de gaze. În urma deflagraţiei, o persoană a fost rănită, iar reprezentanţii Distrigaz au declarat că, din cauza vechimii de peste 50 de ani a conductelor, a fost posibilă apariţia unei defecţiuni de branşament.

În septembrie 1999, locuitorii unui bloc de pe Strada Mărgeanului din cartierul Rahova au fost zguduiţi de trei explozii în lanţ produse la subsolul imobilului. Mai multe apartamente au fost avariate, circuitele electrice şi telefonice au fost complet distruse. Incidentul a fost provocat de o scurgere de gaze la coloana de distribuţie situată în stradă şi nu s-au înregistrat victime.

Şase persoane rănite, trei garsoniere distruse în totalitate, iar alte trei parţial, acesta a fost bilanţul exploziei dintr-un bloc de pe Strada Făinari, sector 2, la 13 aprilie 1999.

La 3 decembrie 1998, la un imobil din Bd. Dacia nr. 33 a avut loc o explozie pe fondul acumulării de gaz metan, soldată cu doi morţi, şapte răniţi, 20 de apartamente distruse, 46 de oameni rămaşi pe drumuri.

O exploziei cauzată de acumularea de gaze în subsolul unui bloc de pe Strada Aerogării din cartierul Băneasa, la 18 octombrie 1998, s-a soldat cu rănirea a doi bărbaţi care au suferit arsuri grave.

La 18 mai 1998, consecinţele unei acumulări de gaz metan în subsolul unui bloc din cartierul Tei, sector 2, au fost şapte morţi, doi răniţi, apartamente avariate.

În ţară


15 decembrie 2010, Făgăraş. Două persoane au ajuns la spital cu arsuri, iar mai multe apartamente şi două autoturisme au fost avariate, explozia fiind provocată de o acumulare de gaze de la o instalaţie improvizată. De asemenea, structura blocului în care s-a produs explozia a fost afectată.

 

5 oct 2010, Timisoara. O persoană a fost rănită, in urma unei explozii intr-un bloc dintr-un cartier mărginaş din Timişoara. Deflagraţia s-a produs intr-o garsonieră, din cauza unei acumulări de gaz, şi a fost urmată de un incendiu, care a fost stins pină la venirea pompierilor.

La 17 octombrie 2010, două persoane au suferit arsuri în urma unei explozii produse, din cauza acumulărilor de gaze, într-un imobil din Timişoara.

La 12 octombrie 2010, o explozie, în urma căreia o femeie a ajuns la spital, s-a produs într-un bloc de locuinţe din cartierul craiovean Valea Roşie. Deflagraţia s-a produs în momentul în care o femeia de 57 de ani a încercat să aprindă aragazul aflat într-o bucătărie amenajată pe balconul unui apartament situat la parterul blocului.

La 8 decembrie 2008, cinci persoane, între care doi copii, au ajuns la spital, în urma unei explozii care a distrus o casă şi un magazin din Timişoara. Explozia a fost urmată şi de un incendiu. Potrivit estimărilor pompierilor, cauza deflagraţiei a fost acumularea de gaze, în apartamentul respectiv care se afla deasupra magazinului.

În seara zilei de 9 aprilie 2008, la Buzău, s-a produs o explozie într-un bloc de garsoniere din cartierul Micro 14, provocată de o butelie de aragaz. Trei persoane au fost grav rănite şi peste 10 apartamente avariate.

În noaptea de 7 ianuarie 2008, o explozie s-a produs la parterul unui bloc din municipiul Satu Mare, din cauza unei acumulări de gaze la o instalaţie de încălzire improvizată. Trei persoane au fost rănite şi şapte apartamente afectate, precum şi structura blocului, locatarii fiind evacuaţi.

La 1 ianuarie 2008, în urma unei explozii dintr-un apartament din municipiul Mediaş, determinate de o improvizaţie, patru persoane au fost grav rănite şi 14 apartamente au fost avariate.

Agerpres

×