x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În urma verificării dosarelor, 38 de angajaţi ai MAI nu mai au dreptul să deţină arme

În urma verificării dosarelor, 38 de angajaţi ai MAI nu mai au dreptul să deţină arme

25 Apr 2012   •   10:01
În urma verificării dosarelor, 38 de angajaţi ai MAI nu mai au dreptul să deţină arme

38 de angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor nu mai au dreptul sa detina arme, iar 34 au renuntat din proprie initiativa, in urma controalelor declansate dupa incidentul de la coaforul de la Perla, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Prin structurile teritoriale arme, explozivi, substante periculoase, IGPR a verificat, in perioada 9 - 15 martie, 3.434 dosare de autorizare apartinand personalului MAI care a obtinut drept de detinere, port si folosire a armelor letale.

Dintre cele 38 de masuri de anulare a permiselor de port arma, 10 s-au luat prin prisma pierderii calitatii care a determinat autorizarea; 18 intrucat angajatii nu s-au prezentat in vederea prelungirii valabilitatii permisului de arma; iar 10 pentru ca nu mai indeplineau conditiile psihologice/medicale.

De asemenea, au fost dispuse 20 de masuri de suspendare a permisului de port arma (impotriva persoanelor in cauza s-a pus in miscare urmarirea sau actiunea penala).

Pe parcursul actiunii, 34 de persoane au renuntat la calitatea de detinatori de arma.

Pe 30 martie a fost declansata actiunea privind verificarea conditiilor de bonitate judiciara si comportamentala a tuturor detinatorilor de arme si munitii letale din Romania ( 86.062 detinatori care detin in total 114.528), cu termen de finalizare 30 iunie.

La finele anului precedent a fost finalizata activitatea de verificare a persoanelor detinatoare de arme si munitii neletale cu domiciliul in municipiul Bucuresti, in cadrul careia au fost verificate 26.145 persoane din totalul celor 27.612 detinatori legali inregistrati la nivelul Capitalei.

Unui numar de 1.333 persoane li s-au anulat autorizarile privind permisul de port arma si au fost luate 51 de masuri de suspendare a autorizarii.

"Au fost constatate urmatoarele: 35 de infractiuni; 34 arme au fost indisponibilizate in vederea confiscarii; 52 bucati munitie; au fost aplicate 457 sanctiuni contraventionale in valoare de 227.512 lei", se mai arata in comunicat.

×