x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inactivitatea la birou ucide!

Inactivitatea la birou ucide!

20 Ian 2010   •   00:00

Perioadele prelungi petrecute pe scaun şi lipsa mişcărilor musculare ale corpului se află în strânsă legătură cu apariţia obezităţii, a bolilor de inimă, a cancerului şi a diabetului, au avertizat cercetători suedezi în cadrul unui nou studiu preluat de The Independent.



Pentru a evita deteriorarea puternică a sănătăţii, persoanele care îşi petrec marea parte a timpului la birou, lipiţi de scaune, ar trebui să facă sesiuni uşoare de mişcare, să meargă cât mai des la imprimantă, la automatul de cafea sau să se ridice şi să discute cu colegii.

Într-un articol publicat în British Journal of Sports Medicine, cercetători suedezi de la Şcoala de Sport şi Ştiinţa Sănătăţii şi Institutul Karolinska au subliniat că inactivitatea ar trebui recunoscută ca un important factor de risc pentru sănătate.

'Toată lumea ştie despre beneficiile aduse de exerciţiile fizice regulate, dar până acum nu am fost alertaţi asupra perioadelor lungi petrecute stând pe scaun. Acestea presupun un extra-risc care nu poate fi rezolvat doar prin mersul la sala de fitness', a declarat unul dintre experţi.

Acesta a adăugat că este important ca persoanele care muncesc la birou să facă pauze de câte cinci minute la fiecare 45 de minute. 'Nu scrieţi mesaje pe e-mail colegilor. Mergeţi direct la ei şi vorbiţi pe viu. Faceţi o pauză de cafea sau puneţi imprimanta în altă cameră. Uneori e dificil să facem toate astea pentru că ne afundăm în muncă şi uităm de noi', a precizat dr. Ekblom-Bak.

×
Subiecte în articol: observator