x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Înainte să se sinucidă, Atodiresei i-a dat un mesaj fratelui său

Înainte să se sinucidă, Atodiresei i-a dat un mesaj fratelui său

21 Ian 2010   •   00:00

Sergentul Robert Gabriel Atodiresei, înainte de a se sinucide, i-a dat un SMS fratelui său, care era audiat de poliţişti, scrindu-i locul în care a ascuns armele furate de la ISU Dorohoi, după ce şi-a strangulat colegul, Adrian Ciobanu, comandantul pazei detaşamentului.



Surse oficiale au declarat, astăzi, pentru Mediafax, că, după ce s-a bătut cu Adrian Ciobanu şi apoi l-a ucis, Robert Gabriel Atodiresei a pus într-o geantă cele 12 arme şi 240 de cartuşe, aflate în unitate. Apoi, el a chemat un taxi cu care a mers în zona unei case de cultură din Dorohoi, unde a ascuns armele şi muniţia. Ulterior, Atodiresei s-a dus în pădurea Gorovei, de unde i-a trimis un mesaj fratelui său, care deja era audiat de poliţişti, în încercarea de a afla unde ar putea tânărul să se ascundă.

Astfel, urma lui Atodiresei a fost luată, pe de altă parte anchetatorii mergând la locul indicat ca fiind ascunzătoarea armelor şi muniţiei. Sursele citate susţin că Robert Gabriel Atodiresei s-a speriat şi s-a sinucis, tragându-şi un glonţ în cap.

Subofiţerul Atodiresei a fost testat psihologic doar o dată, la momentul angajării, în septembrie 2007, când a fost declarat apt pentru serviciul respectiv, însă de atunci unitatea nu mai are psiholog.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Dorina Lupu, unitatea din Dorohoi nu are psiholog, postul fiind scos la concurs în 2007, însă nu a fost ocupat, iar apoi a fost blocat.

O echipă a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a deplasat la Dorohoi, pentru a efectua o anchetă internă privind circumstanţele în care a murit comandantul pazei de la Detaşamentul de Pompieri Dorohoi.

×
Subiecte în articol: observator