x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Încă 24 de cazuri de infectare cu noua tulpină din Marea Britanie. Specialist: Această tulpină are șanse mari să devină dominantă în următoarele săptămâni

Încă 24 de cazuri de infectare cu noua tulpină din Marea Britanie. Specialist: Această tulpină are șanse mari să devină dominantă în următoarele săptămâni

de Georgiana Oprea    |    05 Feb 2021   •   10:58
Încă 24 de cazuri de infectare cu noua tulpină din Marea Britanie. Specialist: Această tulpină are șanse mari să devină dominantă în următoarele săptămâni

Încă 24 de cazuri de infectare cu noua tulpină au fost descoperite de specialiștii MedLife în urma analizei aleatorii a 90 de probe din mai multe orașe ale țării. Cele mai multe dintre acestea, respectiv 19, au fost probe recoltate din București, restul fiind din Cluj, Tecuci, Reșița și Timișoara.

„Specialiştii diviziei de cercetare a grupului MedLife anunţă noi rezultate în cadrul studiului de secvenţiere a genomului virsului SARS-CoV2. Astfel, din cele 90 de probe provenite în intervalul 25 – 29 ianuarie a.c. din mai multe oraşe ale ţării (Bucureşti, Vâlcea, Cluj, Tecuci, Targovişte, Ploieşti, Timişoara, Reşiţa, Hunedoara, Focşani, Lugoj, Chişineu Criş, Slatina, Olt), s-a constatat că 24 dintre acestea conţin noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie", se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de MedLife.

Astfel, numărul pacienților cu noua tulpină identificați pe teritoriul României se dublează, ajungând astfel la un total de 52 de cazuri.

MedLife precizează că având în vedere datele obținute, există șanse mari ca în următoarele săptămâni noua tulpină din Marea Britanie să devină dominant și în România.

Specialiştii atrag atenţia că este nevoie de o monitorizare atentă a evoluţiei noii tulpini, cât și de o analiză cu precauție a deciziilor privind relaxarea măsurilor de siguranță. În continuare, cea mai bună soluţie pentru stoparea răspândirii virusului este vaccinarea împotriva COVID-19.

„Nu ne-am aşteptat la o dinamică de o asemenea anvergură. Aceste noi rezultate vin să întărească previziunile lansate săptămâna trecută de către colegii noştri din cadrul diviziie de cercetare MedLife, legate de faptul că această tulpină are şanse mari să devină dominantă în următoarele săptămâni. Considerăm că autorităţile ar trebui să analizeze cu atenţie aceste informaţii şi să evaluezecu precauţie eventualele decizii cu privire la relaxarea măsurilor de siguranţă pentru perioada următoare. În continuare vom susţine programul de secvenţiere, şi vom analiza probe, nu atât pentru tulpina din Marea Britanie care pare să devină dominantă caz în care anchetele epidemiologice devin inutile, cât pentru a sprijini autorităţile cu informaţii noi legate de apariţia şi transmiterea altor tulpini pe teritoriul României, cum ar fi cea sud africană, braziliană şi nu numai”, a spus Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife, citat în comunicat.

×
Subiecte în articol: Covid-19 noua tulpina Marea Britanie